Fotball

Underlag i eliteserien: Viking har nest dårligst

Rosenborgs storstue Lerkendal stakk av med prisen for beste bane for femte år på rad i årets eliteseriesesong. Vålerengas bane kom best ut på kvinnesiden. Viking har nest dårligst underlag.

I fjor delte Rosenborg prisen med Lillestrøm og Åråsen, men i 2022-kåringen troner de alene øverst igjen. De har vunnet kåringen fem ganger på rad, og seks totalt, ifølge Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (Niso).

Kapteinene i Eliteserien og Toppserien har gjennom 2022-sesongen avgitt karakterer på underlaget etter hver bortekamp.

For Eliteserien har det blitt satt karakterer helt fram til serieslutt, mens i Toppserien ble tilbakemeldingene gitt under grunnspillet. Bortelagets kapteiner gir en karakter fra 1 til 5, der 1 er dårligst og fem er best.

Lerkendal har fått en snittkarakter på 4,40, mens Lillestrøm er like bak med en sum på 4,13. HamKams bane på Briskeby kommer verst ut i Eliteserien med en snittscore på 1,27, mens Viking fikk 2,20 på nest sisteplass.

Viking skal bytte underlaget foran neste sesong.

Seriemester Molde tok tredjeplassen med 3,87.

Vålerengas stadion fikk 3,87 i Eliteserien, men toppseriekapteinene har gitt en score på 4,11 på toppen av deres kåring. Det er fjerde gang på rad de vinner prisen. Rosenborg-kvinnenes stadion, Koteng Arena og Arna Bjørnars hjemmearena, deler annenplassen på 3,88.

I Toppserien er Lyns bane på Kringsjå verst med 1,57, mens man ikke skal langt geografisk for å finne Røa på 1,78.

Nyeste fra Dagsavisen.no: