Fotball

Thorstvedt stoler på lagkameratene

Kristian Thorstvedt må sone kortkarantene når Norge skal spille for gruppeseier i nasjonsligaen mot Serbia tirsdag. Han stoler på lagkameratene.

– Jeg er sikker på at de kommer til å gjøre en god jobb og sikre seieren, sa han til NTB etter 1-2-tapet for Slovenia.

Thorstvedt var en av seks norske som risikerte kortkarantene. Alle seks var på banen enten fra start eller som innbytter, og Italia-proffen pådro seg dommerens vrede i slutten av første omgang.

– Jeg synes det var litt billig, for å være helt ærlig. Jeg fikk en pasning fra Moi, og jeg var først på ballen, men så tråkket jeg på ham (Miha Blazic) etter det. Det er sånt som skjer på fotballbanen. Det var kanskje litt overspilling fra Slovenia-spilleren som gjorde at det ble gult. Jeg synes det er kjipt.

Må være smartere

Det var ikke uventet at Norge trenger poeng mot Serbia i siste kamp for å vinne gruppen, men måten laget tapte på var en nedtur.

– Jeg synes første omgang var ganske solid, egentlig. Vi hadde god kontroll og skapte de største sjansene, og så fikk vi ledermålet tidlig i den andre omgangen. Etter det sluttet vi å spille fotball. Vi mistet ballen for enkelt, og de kom mer og mer inn i kampen. Vi må være mye smartere og klokere i situasjoner når vi tar ledelsen, og ikke slippe motstanderen inn i kampen igjen, sa Thorstvedt til NTB.

Positivt

– Det er tungt å tape, så klart, men vi visste at det er en tøff bortebane, og mot Serbia kom slovenerne tilbake fra 0–2 (til 2-2). Heldigvis har vi fortsatt alt å spille for mot Serbia.

Tirsdag er Thorstvedt utenfor med kortkarantene for tredje gang siden Ståle Solbakken ble landslagssjef. Han har vært på banen i alle landskampene han har hatt lov til å spille.

– Vi har slått Serbia før, på bortebane, og jeg håper laget får hele Ullevaal i ryggen tirsdag. Jeg ser positivt på sjansene, sa han.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen