Sandnes Ulf

Sandnes Ulf knust av Raufoss: – Skremmende dårlig

Sandnes Ulf fikk seg en skikkelig fotballeksjon mandag ettermidag når de fikk besøk av Raufoss. De gulkledde fra Toten var fullstendig overlegne og vant fortjent.

Sandnes — Sander Lønning, målvakten til Sandnes Ulf måtte plukke ballen ut av eget nett ved fire anledninger mot Raufoss. Etter kampen var det langt fra en blid og fornøyd juniorlandslagskeeper som møtte RA.

– Jeg sitter igjen med en ekstremt dårlig følelse etter kampen. Det er tungt for en keeper å slippe inn fire mål, det er hardt å føle at det renner litt inn. Spesielt på hjemmebane, sier Lønning til RA.

– Er det dere som er dårlige eller Raufoss som er gode?

– I dag er vi dårlige. Vi spiller de gode. Spesielt i første omgang. Det skal ikke ta en omgang før vi kommer i gang, sier han.

Kun Raufoss var fornøyde

Fra starten av kampen var Raufoss det førende laget. Bortelagets spillere var energiske, hadde god frekvens i kroppen og traff riktig på sitt tenningsnivå. Etter 16 minutter sendte Sander Haugaard Werni bortelaget i ledelsen. Kvarteret senere scoret Filip Brattbakk 2-0, minuttet etter sto det 3–0. Da slapp bortelaget jubelen løs.

– Det er veldig solid fra oss. Laget vårt har tatt et riktig steg på å bli mer voksent. Jeg er godt fornøyd med at vi får uttelling og at vi klarer å spille en klok andre omgang etter at vi har ledelsen, sier Christian Johnsen.

Raufoss-treneren var strålende fornøyd med laget sitt.

– Vi spiller en strålende første omgang der vi scorer tre mål. Det er noe jeg veit vi er gode nok til og i dag får vi det til, sier han videre.

Berntsen: – Skremmende dårlig

Sandnes Ulfs hovedtrener Bjarne Berntsen var naturlig nok svært misfornøyd med oppgjøret.

– Jeg sitter igjen med en veldig dårlig følelse etter kampen. Første omgang er skremmende dårlig, sier Berntsen.

I pausen gjorde Ulf-treneren tre bytter. Ut gikk Alexander Stølås, Espen Berger og Fredrik Pålerud. Inn kom Lars Erik Sødal, Christian Landu Landu og Ståle Stålinho Sæthre. Det ga Sandnes Ulf en liten oppmuntring da de scoret et reduseringsmål tidlig i andre omgang, men utover det var det lite å se positivt på for den rutinerte treneren.

– Totalt sett var det en ekstremt dårlig første omgang av oss, og en god omgang av Raufoss. I den andre omgangen ga vi dem litt mer kamp, men det var ikke godt nok, slår Berntsen fast.

Det manglet ikke på beskrivelsene fra treneren når han skulle forklare hva som gikk galt i denne kampen.

– Vi taper kampen fordi vi ikke klarer å forsvare egen boks, vi slipper til altfor mye skudd og altfor mye innlegg. Vi klarer ikke å blokkere og så er den neste spilleren helt fri. Vi tillater indreløperne deres altfor mange avslutninger. Det vi presterer er langt unner pari, sier Berntsen.

Bjarne Berntsen

Sandnes Ulfs neste kamp er allerede på torsdag borte mot Grorud. Til den kampen må de lyseblå opp flere hakk.

– Vi må møtte opp fysisk og være villige til å kjempe. Vi må vinne dueller og vinne andreballer så får vi ta det derfra, sier Berntsen.




Mer fra Dagsavisen