Fotball

Han var den store forskjellen på lagene: – Vår X-faktor

Jefferson de Souza var tunga på vektskålen i kveldens oppgjør mellom Brodd og Sola på Midjord.

– Jeg hadde et skudd i 1. omgang som burde gått inn. Derfor var det enda deiligere å se at neste skudd gikk inn, sier kampens store spiller, Jefferson de Souza, til RA.

I det som var en relativt jevn kamp, med Brodd som var hakket bedre, var det til slutt de Souzas involvering etter 51 minutter som ble helt utslagsgivende for kampbilde. Kampen endte til slutt 2-1 til Brodd - de Souza med begge scoringene for hjemmelaget.

På hans første mål fikk venstrekanten brukt teknikken og sitt lave tyngdepunkt til å skape ubalanse i Sola-forsvaret.

– Jeg får ballen rett utenfor 16-meteren, og tar et touch før jeg skjærer inn i banen. Deretter skyter jeg i steget - da blir det vanskelig for keeper, sier en fornøyd tomålsscorer.

Men han ga seg ikke der. Etter 86 minutter satte han spikeren i kista. Alene med keeper var han iskald og satte inn 2-0 til hjemmelaget.

På overtid satte Sola-spiller Kujtim Isaili inn 2-1 etter en overgang. Scoringen var dog noe av det siste som skjedde i kampen.

Tilbake til Jefferson de Souza. Scoringene hans i kveld var sesongens tredje og fjerde scoring for den lynraske venstrekanten til Brodd. Trener Ali Klinic sier til RA at de Souza er ekstremt viktig for grønntrøyene.

– Han er vår X-factor. I tillegg jobber han hardt defensivt og er en god leder. Han er forskjellen, men i dag er det også en god lagseier, skryter Brodd-treneren.

Men det viktigste: Brodd er på en imponerende andreplass i 3. divisjon avdeling 3 etter kveldens seier. På førsteplass ligger Brann 2, som ser ut til å satse alt på opprykk denne sesongen.

Brodd-spillerne feiret ellevilt med supportere og yngre spillere i klubben da Jefferson de Souza satte inn 2-0 etter 86 minutter på Midjord.

Toppkamp i vente

Kilinc vil ikke snakke om opprykk helt enda.

– Vi tar uke for uke. Nå har vi noen skadde spillere som vi må få på beina, så tar vi det litt som det kommer.

Og det er nemlig Brann 2 som er neste motstander for Brodd.

– Den kampen må vi angripe på best mulig måte. Det blir en tøff kamp, de er gode. Vi må være på vårt beste for å ha en sjanse.

Dagens offensive spill gleder Brodd-treneren før lørdagens viktige kamp mot Brann 2.

– Vi var meget gode i offensivt i dag, og det kan bli viktig mot Brann 2. Vi vet at vi er gode defensivt. Klarer vi begge deler mot Brann 2, er det gode muligheter, sier Kilinc.

Brodds nummer 10 kunne gå tilbake til midtbanen med god samvittighet etter å ha økt ledelsen til 2-0 mot Sola.

– Litt skuffet

Sola på sin side, har fått en tung åpning på årets sesong. Med fire poeng på sju kamper ligger de under nedrykksstreken sammen med Haugesund 2 og Stord.

– Akkurat nå er det en kamp om å overleve, anerkjenner Sola-trener Øyvind Helle til RA.

Han har sett laget sitt tape fem av de første sju kampene i årets 3. divisjon avdeling 3.

– I dag er jeg litt skuffet. Vi er ikke gode nok - derfor fortjente Brodd å vinne.

– Hvorfor er dere ikke gode nok?

– Vi bruker for lang tid før vi begynner å spille vårt spill. Da får de kontroll på kampen. I tillegg får de den første scoringen, og da er de gode.

Han mener dommeren også kunne gjort en litt bedre jobb gjennom kampen og i en nøkkelsituasjon.

– De får lov til å drøye litt tid gjennom hele kampen, og det utnytter de. Jeg mener også vi skal ha en straffe i 1. omgang. I tillegg var det et klart frispark i forkant av 2-0-scoringen deres, depper Sola-treneren, og sier videre:

– Totalt sett er Brodd bedre enn oss.

Starten på Sola-karrieren

Øyvind Helle, som tok over som Sola-trener før sesongen, trives med en ung og sulten spillergruppe.

– Har starten som Sola-trener vært som du forventet da du takket ja til jobben?

– Både óg. Troppen i seg selv er meget bra. Så har vi fire spillere ute med sykdom og skader i dag. Vi har hatt en litt tung start på den fronten. Men flere begynner å komme tilbake nå, det er veldig gøy. Vi kommer til å forbedre oss.

Han er sikker på at laget skal kjempe seg ut av nedrykksstriden.

– Vi har en ung og god spillergruppe som er treningsvillige. Det handler om å jobbe på, så blir dette bra til slutt, avslutter han.


Nyeste fra Dagsavisen.no: