Fotball

Nære ansettelse av sportssjef

En variant med Erik Nevland inn fra FK i en slik rolle har lenge vært et tema i Viking.

Det er i Viking bevegelse i forhold til ansettelse av en sportslig leder. En variant med Erik Nevland inn fra FK i en slik rolle har lenge vært et tema. FK-leder Rune Bertelsen har også erkjent overfor RA at dette vil være en naturlig løsning. Nevland selv har også vært tydelig på at han gjerne blir med på en løsning hvor han flyttes over fra sin rolle som daglig leder i FK til en rolle mye mer rundt sport og A-lag.

– Det står høyt på agendaen nå og vi har bestemt at vi skal ansette noen i en slik posisjon. Dette jobber vi godt sammen med FK for å lande nå, sier Christiansen.

Langt på vei

FK-leder Rune Bertelsen bekrefter at de har kommet langt på vei nå.

Rune Bertelsen

– Vi har fått en fin oversikt internt i klubben over hvilke oppgaver som vil stå høyt på agendaen hos en sportssjef. Spillerlogistikk er én ting, men det er også mye mer. Ting som gjør at driften av sportslig apparat kan ta nye skritt og komme på et enda høyere nivå. Flere ressurser vil kunne bedre flere områder og det er mye som skal fungere, sier Bertelsen til RA.

– Hva er tidslinjen nå?

– Vi håper å lande noen i løpet av en måned eller to. Så kan det nevnes at vi har vært i kontakt med NFF etter runden vi hadde i vår. Det har vært en del spørsmål i forhold til grensesnittet på ansvarsområdet til en sportssjef og øvrige i klubben. Her må vi være sikre på å trø rett.

Får også henvendelser

Bertelsen vil ikke si for mye om kandidater, men er klar på at det er en sentral stilling og viktig at det treffes rett. Klubben har også fått henvendelser fra folk som ønsker jobben.

– Men Nevland er fortsatt svært aktuell?

– Han er en god mann og har bidratt stadig mer med synspunkter og nyttig hjelp også mot gjengen i Jåttåvågen, sier Bertelsen.

Erik Nevland


Mer fra Dagsavisen