Mjøndalen - Viking

Mjøndalen tar imot Viking til kamp i Eliteserien. Kampstart 18.00

Bilde 1 av 3

Kampen på Consto Arena bar preg av to lag med tett kampprogram. I første omgang var Mjøndalen best, da scoret Viking. I andre omgang var Viking best, da scoret Mjøndalen. Viking mål ble avlevert fra 20 meter av Fridjonsson. Mjøndalens mål kom etter spill i tirangel der inbytter Scriver fikk avslutte.

Derfra og inn skapte ikke vertene spesielt mye mer, men Viking klarte heller ikke å ta vare på sine sjanser. Dermed ebbet kampen ut med 1-1 og poengdeling.

90.min 1-1: Det er over, og Viking tar med seg et poeng fra Mjøndalen.

90.min +2 1-1: Viking gjør sitt siste bytte for dagen, Ibrahimaj går av, Østensen kommer inn.

90.min 1-1: Det er lagt til tre minutter.

89.min 1-1: Hove får gult kort for å felle målscorer Scriven. I tillegg får Vikstøl gult for en felling i forkant. Mjøndalen får frispark i god posisjon. Det erikke en mulighet vertene tar vare på.

83.min 1-1: Mjøndalen gjør sitt andre bytte. Brustad går av, inn kommer Betten Hansen.

82.min 1-1: Thorstvedt feller en Mjøndalenspiller i det vertene skal angripe. Thorstvedt får gult kort.

77.min 1-1: Da har Sale spilt ferdig for dagen. Ekeland kommer inn.

75.min 1-1: Blir ikke Viking snytt for en corner der? Imrabhimaj skyter og det ender utenfor. Viking vil ha corner, dommeren mener det er utspark.

71.min 1-1: Sale er i ferd med å stikke fra Solberg, Solberg må ty til holding, noe som resulterer i gult kort.

66.min 1-1: Viking er på jakt etter å ta tilbake ledelsen. Denne gangen er det Bjørshol som prøver seg. Skuddet går utenfor, Bjørshol er ikke fornøyd, sprøsmålet er om han ønsker han avsluttet bedre eller heller skulle ha sendt ballen videre...

64.min 1-1: Stor mulgihet for Høiland. Tråkler seg mellom spillere i Mjøndalens 16-meter. Får nok kontroll til å avslutte, men skuddet går rett utenfor stolperota.

62.min 1-1: Det byttes hos Viking. Bytyqi går ut Furdal kommer inn.

54.min 1-1: MÅÅÅL! Så skaper Scriven balanse i regnskapet. Mjøndalen spiller i trekant på hjørnet av 16-meteren til Viking. Scriven, som ble byttet på i pausen, er midt i boksen og får tid å rom til å plassere ballen bak Austbø.

53.min 0-1: Bytyqi prøver seg på langskudd han også. Ikke ueffent forsøk, men det går utenfor.

46.min 0-1: Da er vi i gang igjen, og det er Viking som har første touch på ballen etter pause.

45.min+1 0-1: Pause. I første omgang er det vertene som har skapet mest i det som til tider har vært en kamp med lavt tempo. Hvem som har skapt flest sjanser har likevel ingenting å si. Fridjonsson trengte bare en åpning på 20 meter til å fastsette pauseresultatet til 0-1.

45.min 0-1: Det er lagt til et minutt

38.min 0-1: MÅÅÅÅÅÅL! Det er Fridjonsson som åpner kontoen, det gjør han far 20-meter der han banker til i tverrliggeren. Ballen spretter ned på streken før den går i mål. Dermed er Viking i føringen.

34.min 0-0: Nok en gang er vertene farlige. Bojang legger inn lavt langs Viking femmeter, der er Liseth, men han lir forhindret fra å få noen treff på ballen  som dermed går tvers gjennom feltet.

29.min 0-0: Så blir det farlig i andre enden når Brochmann får gå, legge opp til skudd med høyrefoten og klemme til. Austbø er med på notene og slår unna.

28.min 0-0: Sale har lyst til å vise seg fram i dag ser det ut som. Tar med seg ballen inn i Mjøndalens 16-meter og finner Thorstvedt. Skuddet blir blokkert.

22.min 0-0: Sale kommer til en god sjanse, får ballen tar et steg parallelt med 16-meteren og klemmer til det med drøm om hjørnet. Dessverre er det nærmere corner enn krysset.

20.min 0-0: Det ropes på straffe Bojang går ned i Vikings 16-meter etter duell med Bjørshol. Dommeren viser ikke antydning til at han er enig i det.

13.min 0-0: Mjøndalens spiss, Sondre Liseth blir liggende nede, men kommer seg på bena igjen i løpet av et minutt.

10.min 0-0: Ingenting i åpningen som tilsier at vi nå skal få servert er sjumåls-oppgjør, som vi hatt fått i de to siste kampene til Viking.

5.min 0-0: Kampens første sjanse, den går til Mjøndalen. Et innlegg finner Brustad inne i boksen til Viking, han får ikke noe klem på den, dermed blir det en enkel redning for Austbø.

1.min 0-0: Da er det hele rullet i  gang. Det er nydelig sommervær og solid varme i Mjøndalen. Kan forøvrig nevne at Vking spiller i de hvite draktene sine i møte med Mjøndalens brune varianter. Og her blir det vanskelig å skylde på tett program, begge lag er videre i cupen og har spilt like mange kamper de siste to ukene.

Før kampen

Det er det to lagene som har rykket opp fra OBOS-liigaen til Eliteserien denne sesongen. De to lagene møttes til det som ble kalt en seriefinale i neste siste runde av OBOS-ligaen i fjor. Kampen ble spilt i Mjøndalen og hjemmelaget ledet 2-0 til pause. Etter hvilen var derimot Viking langt kvassere, de Mørkeblå snudde kampen og vant 4-2.

Skal man se litt større på det, så har lagene møtt hverandre fire ganger, det eneste som har endt uavgjort dem i mellom er antall seiere, de står nemlig med to hver. På de fire kampene har Mjøndalen scoret seks mål, mens Viking har scoret syv.