Sport

Forlenget avtale – slik skal Oilers-troppen se ut

En ferierende sportsdirektør Pål Higson i Oilers kan ikke ta foten helt av gasspedalen. Han er klar på hva som nå behøves for at troppen skal bli komplett.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jo, jeg holder på med spillerlogistikken nå, sier Higson til RA – på telefon fra Sørlandet.

En mann i hans posisjon kan sjeldent skru helt av. Når sesongen, etter planen, starter 3. oktober må Oilers ha det meste på plass.

Akkurat nå har de 21 spillere under kontrakt. Det er for få.

– I utgangspunktet skal vi ha inn to spillere til. Da er vi 23 i troppen. Det handler nok om å finne to utlendinger til, sier Higson til RA.

Om det blir to løpere, eller en back og en løper, har de ikke bestemt seg helt for.

– Det handler også litt om hvem som blir tilgjengelige.

– Hvordan er markedet i kjølvannet av korona – nå som dere har fått mer oversikt?

– Stille. Det skjer generelt få bevegelser. Veldig mange sitter i ro. Det gjelder både spillere og klubber som ikke tilbyr kontrakter. Så er det en god del mer aktivitet nå enn for tre uker siden. Likevel går det seint. Usikkerhet preger. Hva skjer? Blir det spill? Kan vi i det hele tatt reise til Europa? Slike spørsmål må besvares.

LES OGSÅ: Gladmeldinger til Oilers-spillerne

Schwartz med ny klubb

Mange har forventet at man kommende sesong kan få mer kvalitet per lønnskrone enn tidligere. Higson erkjenner at han har vært i ganske så konkret dialog med noen navn.

– Vi har kommet dit at vi har diskutert økonomi med et par spillere. Luftet nivået litt – uten at det har blitt verken et sjokkerende ja eller nei ut av det. Mye spiller inn her. Det er vanskelig.

Når det kommer til fjorårets utlendinger har Dan Kissel og David Morley kontrakter. Klubben fornyet nylig avtalen med Brady Brassart. Rylan Schwartz er klar for Lausitzer Füchse i DEL 2, mens superbacken Nolan Zajac returnerte til SHL og Oskarshamn.

Higson forteller at de aldri fikk gått i noen ny dialog med Schwartz. Han valgte selv en annen arbeidsgiver.

– Er Greg Mauldin et alternativ og hvordan er helsen hans etter skaden?

– Det går rette veien med Greg. Jeg vil ikke si at noen er uaktuelle slik situasjonen er, men det er så mange spillere der ute. Vi må lese hva som skjer i markedet.

– Så dere forlenger med en skadefri Mauldin – om dere ikke får noe bedre?

– Vi er fortsatt i en vurderingsfase. Så prøver vi å få tak i best mulig spillere. Slik må det være en stund. Det er også veldig stor usikkerhet om økonomi og forpliktelser rundt om kring.

Forlenget med Pisar

Når det kommer til trenerteamet er alt nå på plass. Hovedtrener Todd Bjorkstrand forlenget på tampen av sesongen.

– Så er assistenttrener Juha Kaunismäki fast ansatt i Oilers. Han kommer vi til å bruke i samme rolle også neste år. Keepertrener Lubos Pisar hadde en utgående avtale, men nå har vi nå forlenget også den med  ytterligere én sesong, avslutter Higson.

LES OGSÅ: Lars-Peder Nagel prøver seg som oppfinner

Fakta:
Disse spillerne er under kontrakt i Oilers for 2020/2021:
Keepere: Henrik Holm, Jonas Wikstøl
Backer: Andreas Klavestad, Jeppe Meyer, Daniel Bøen Rokseth, Nicolai Bryhnisveen, Dennis Sveum, Patrick Ulriksen og Kristian Østby.
Løpere: Ludvig Hoff, David Morley, Thomas Berg-Paulsen, Simen Talge, Magnus Hoff, Brady Brassart, Tommy Kristiansen, Markus Vikingstad, Markus Søberg, Robin Haglund og Dan Kissel.
Lærlinger: Jonas Slettebø Haughom (back) og Andre Bjelland Strandborg (løper).

Mer fra Dagsavisen