Sport

Forbundet: – Det er vi som eier ligaen

Tore Christiansen stiller klare krav til forutsetningene for å spille ishockey igjen til høsten. Forbundet er på sin side klar på at det er de som eier ligaen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers-eier Tore Christiansen var man­dag ute i VG og ut­tal­te at Oilers ikke kom til å spille for tom­me tri­bu­ner. Oilers er ikke rig­get for det som or­ga­ni­sa­sjon. For å fylle en pri­vat­eid are­na kre­ves det til­sku­e­re som kom­mer på kamp, kjø­per mat og drikke. Det er også en an­nen vik­tig ting som må være på plass, mer om det se­ne­re.

Ottar Eide i NIHF er ty­de­lig på at det er dem som eier eli­te­se­ri­en i is­ho­ckey.

– Det er Norges Ishockeyforbund som eier all ak­ti­vi­tet og alle se­ri­er i Norge. Vi har et sam­ar­beid med Norsk Topp­ho­ckey. Vi sam­ar­bei­der og lyt­ter til de. Det er rik­tig for oss å ha kon­takt med de i slike spørs­mål, sier Eide til RA.

LES OGSÅ: Klar tale fra Oilers-eieren

I sty­ret til Norsk Topp­ho­ckey (NTH) sit­ter Tore Christiansen. Han har vært pri­mus mo­tor i for­bin­del­se med ar­bei­det rundt fram­ti­den for norsk is­ho­ckey. Eide opp­le­ver at Christiansens si­ta­ter er som Oilers-eier, og ikke som sty­re­med­lem i NTH.

Eli­te­se­ri­en står også oven­for en an­nen ut­ford­ring. Tid­li­ge­re liga­spon­sor Get har ikke leng­re en av­ta­le om navne­ret­tig­he­te­ne på li­ga­en. Det gjør at fem mil­li­o­ner i mar­keds­inn­tek­ter må kom­pen­se­res over nat­ten.

Til VG ut­tal­te sty­re­le­der i NTH, Njål Berge, at det ikke ville la seg kom­pen­se­re der­som de ikke kla­rer å lande en ny liga­av­ta­le.

LES OGSÅ: Christiansen går inn som sponsor i nok en konkurrent

Øko­no­mis­ke kon­se­kven­ser

De nors­ke topp­klub­be­ne vil også opp­le­ve sto­re kutt i inn­tek­te­ne der­som det må spil­les for tom­me tri­bu­ner. Eide er­kjen­ner at Oilers’ ut­ford­rin­ger er re­el­le. Han har tro på løs­nin­ger.

– Det er vel­dig mye i spill om da­gen når det kom­mer til øko­no­mi. Slik jeg har for­stått er det an­ty­det en pak­ke til fot­bal­len. Hvis det kom­mer vil det være mer­ke­lig om ikke vi fikk ta del av en slik pak­ke, sier Eide.

I den ek­sis­te­re­nde kri­se­pak­ken fra re­gje­rin­gen har for­bun­det søkt om 24.483.117 kroner. Der­som kri­se­pak­ken for en even­tu­ell høst­se­song ut­vi­des til å gjel­de kiosk­salg vil sum­me­ne for Oilers ale­ne bli mye høy­ere enn bare tap­te bil­lett­inn­tek­ter.

An­svar

Tore Christiansen er ty­de­lig oven­for RA på at to ting må på plass for at Oilers skal på isen igjen og spille kam­per. Om det kom­mer støt­te­ord­nin­ger som kom­pen­se­rer for de øko­no­mis­ke ta­pe­ne må det også være smit­te­verns­reg­ler som gjel­der.

– Det vik­tig­ste er folks liv og hel­se, det må set­tes først, sier Christiansen til RA.

– Vil dere set­te i gang se­son­gen om det kom­mer støt­te­ord­nin­ger for tap­te pub­li­kums­inn­tek­ter?

– Hvis det er trygt for spil­ler­ne. Vi har et ar­beids­gi­ver­an­svar, sier Christiansen.

Han er også klar på at han leng­ter et­ter ho­ckey. For­ut­set­nin­ge­ne som lig­ger til grunn er enk­le, men li­ke­vel kom­plek­se.

– Det må være trygt og for­svar­lig, sier klubb­ei­e­ren

Mer fra Dagsavisen