Sport

For bjellesauen Bell ble det enkelt å vrake MLS for Viking

På banen er han åpenbart en leder, men også utenfor den er lynskarpe Joe Bell (20) en mann med en plan. Til slutt ble valget av Viking enkelt og helt åpenbart.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fredag klokken 12.00 signerte midtbanegeneralen fra New Zealand en treårig avtale med de mørkeblå etter å ha bestått medisinsk test. Spilleren forteller til RA at valget til slutt sto mellom spill i Stavanger og MLS.

– Så ble det egentlig ganske fort åpenbart at Viking var det rette for meg, sier han til RA.

LES OGSÅ: Bell er enig med Viking

Ble kraftig sjarmert

Bell ble voldsomt sjarmert av klubben og omgivelsene i sommer. Han snakker allerede om Viking-familien og de fantastiske menneskene.

– Det var åpenbart et meget godt trekk å få meg over for å bli kjent i fjor sommer, erkjenner han.

Etter å ha satt seg ned for å diskutere framtiden med familien, med pappa Richard i spissen, var det ikke mye å lure på. MLS kunne sikkert gitt mer penger, men også mer usikkerhet med en draft. Tryggheten lå i Viking. Spill i Europa passet nå også perfekt med karrieplanen. Derfor velger han også å hoppe av studiene.

Unggutten fra andre siden av kloden virker på ingen måte som en 20-åring i sinn. Han har studert psykologi i tre år og ble faktisk «All American Academic». Det vitner om en hjerne og karakterer helt utenom det vanlige.

Psykologen

Han er allerede kjent for å være gjennomprofesjonell både på og utenfor banen og gjør hva ham kan for å maksimere mulighetene på banen. Det inkluderer meditasjon, yoga og et meget gjennomtenkt kosthold.

Faktisk er han så gjennomført at hans tidligere kamerater på college i en artikkel i UVA Today nærmest beskrev ham som helt ekstrem.

– Det meste i den artikkelen stemmer nok. Bortsett fra at det kommer hummelyder fra rommet mitt når jeg mediterer, sier han lattermildt.

At Bell valgte psykologi hadde sammenheng med morens bakgrunn som psykiater.

– Samtidig så jeg at jeg også kunne relatere mye av lærdommen til fotballen. Jeg har hele tiden prøvd å se hvordan jeg kunne bruke det jeg har lært på skolen på banen, sier han.

Vikings nykommer erkjenner glatt at han er en mann med en plan. Det lukter på mange måter litt Brede Hangeland måten han tenker steg for steg på..

– Samtidig har allerede livet lært meg at ting ikke alltid er forutsigbart i fotball.

Etter noen år i Viking er håpet en større klubb i Europa. Han har allerede begynt å lære seg tysk – uten at det nødvendigvis er der han ønsker å ende. Så lenge det er en klubb med identitet, historie og en tydelig spillestil er Bell interessert.

Det føler han at han også får med Viking. Etter å ha signert erkjente han at han nesten boblet over av forventninger.

LES OGSÅ: Bell har takket nei til Viking

Best som anker

Cupfinalen fikk han sett høydepunktene fra på TV. Bell har fulgt med. Nå ser han fram til å vise hva han kan og rive til seg en fast plass. Han er klar på at målet er å bidra til at Viking skal bli enda bedre enn i 2019.

– Betød det noe at Viking kvalifiserte seg til Europa?

– Nei. Jeg hadde sittet her i dag uansett.

I framtiden er selvsagt håpet enda større utfordringer. Det er en del av masterplanen.

– Klubben har også historie som et godt springbrett til større ligaer. Kristian Thorstvedt nå sist er nesten det perfekte bildet på det. Klart jeg er lysten. Men først må jeg prestere her, sier han.

– Bjarne Berntsen ser deg som Thorstvedts erstatter. Hva er egentlig din foretrukne posisjon?

– Om Bjarne ønsker meg som indreløper prøver jeg gjerne det. Det er ikke et problem. Samtidig er det nok som anker på midtbanen at jeg ser meg selv som aller best. Jeg vil neppe score like mye som Kristian, avslutter Vikings nye midtbanegeneral.

LES OGSÅ: Dette må klaffe om Bell skal til Viking

Mer fra Dagsavisen