Sport

Følelsene tok overhånd hos klubblederen

Vikings ferske daglige leder Eirik Bjørnø (30) har fått en ilddåp uten nærmest uten sidestykke. Da Thor Steinar Sandvik trakk seg tirsdag bikket det over.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det har vært noen ekstremt travle dager med hundre prosent blikk på å samle trådene. Jeg har hatt hundrevis av samtaler med sponsorer, aksjonærer og styremedlemmer. Jeg føler vi har lyktes med å holde driften av klubben gående, men dette har vært en enorm påkjenning, sier Bjørnø til RA – før han må ta en liten pause og beklage seg.

Tårene presser på. Det har blitt for mye.

Den unge lederen, som fikk den tunge tilliten med å lede Viking av Sandvik i sommer, føler åpenbart – og naturlig nok – også sterkt med mannen som ansatte ham.

Da Sandvik trakk seg tirsdag fikk koronaregler være koronaregler. Behovet for å gi en god klem ble for stort.

– Hva tenker du om at Berntsen ikke fikk være med mer?

– Dette er en beslutning tatt på styrenivå. Vi er klare for å se framover. Komme i gang igjen og videreføre alt det gode som skjer i klubben.

LES OGSÅ: Derfor bestemte Sandvik seg for å gå av

– Ikke sett lignende på 16–17 år

Så er det liten tvil om at hendelsene den siste uken har gjort jobben til Bjørnø langt vanskeligere. Dette er en smell for omdømmet til Viking.

Feilene som har blitt gjort organisatorisk i Bjarne Berntsen-saken kan også i ytterste konsekvens koste både poeng og i form av bøter dersom granskingen til NFF går videre mot sanksjoner.

Bjørnø erkjente da han fikk stafettpinnen av Eirik Henningsen at dette var en jobb man nok aldri kan være helt forberedt på. Det har han så til de grader fått erfare nå.

– De to-tre månedene jeg har hatt jobben har vært en berg-og-dal-bane uten like. Når du får en slik start – folk som kjenner klubben sier de ikke har sett et lignende rabalder på 16–17 år. Du kan selv tenke deg til det, sier den daglige lederen.

Behøver tid til å summe seg

Hvordan veikartet videre for Viking ser ut er nå det mange lurer på. Kan Berntsen komme inn igjen som sportslig leder likevel er det hele byen lurer på.

Bjørnø peker på at dette er prosesser og en vei som de to styrene i Viking må ta stilling til.

– Nå må vi samle oss. Ny styreleder i AS må på plass. Vi må få summe oss litt. Så peke ut veien videre.

– I hvor stor grad har dere i administrasjonen vært involvert i evalueringer av Bjarne Berntsen?

– Det er en prosess som har gått over tid. Siden i mars. Jeg var ikke inne i denne jobben da. Her har jeg ikke vært involvert, sier Bjørnø.

Mer fra Dagsavisen