Sport

Flere unge får sjansen for Oilers

Ni ju­ni­o­rer, hvor­av to mål­vak­ter, tas opp til tirsda­gens in­tern­kamp i DNB Arena. Det blir den før­s­te kam­pen til Oilers si­den be­gyn­nel­sen av ja­nu­ar.

Følg RA Sporten på Facebook!

For å få et av­brekk i tre­nings­hver­da­gen har Oilers be­stemt seg for å spille in­tern­kamp.

– Vi har tenkt på det len­ge. Det har også vært en idé vi har hatt sam­men med de på kon­to­ret, at vi skal få til en skik­ke­lig in­tern­kamp, sier as­si­stent­tre­ner Juha Kau­nis­mä­ki til RA.

Oilers-spil­ler­ne kom­mer fra en lang­helg med tre­nings­fri og tren­ger et av­brekk fra de van­li­ge tre­nin­ge­ne, iføl­ge as­si­stent­tre­ne­ren.

– De tre­ner hardt, og det skal de gjø­re. Nå fant vi en god løs­ning, og ser fram til å få spilt en kamp med tre rek­ker på hvert lag, sier han.

Spil­ler­ne har, et­ter de ble er­klært klar for tre­ning når ko­ro­na­syk­dom­men var over, gjort seg klar til gjen­åp­ning av se­son­gen fle­re gan­ger. Det har kos­tet mye ener­gi for spil­ler­ne med in­tens tre­ning for å finne kamp­for­men uten å ha mot­stan­de­re. 
Kau­nis­mä­ki tror også det er vik­tig for alle rundt med ak­ti­vi­tet.

– Søn­nen min gle­der seg. Det er vik­tig, over­for fan­sen og spon­so­re­ne, at vi får spilt, sier han.

LES KOMMENTAR: Rollespillerens død - slik forandres ishockeyen

Ju­ni­o­rer opp

Det blir for man­ge ung­gut­ter den mu­lig­he­ten de får til å vise seg fram for A-laget den­ne se­son­gen. Ko­ro­na­re­strik­sjo­ne­ne har ført til at U21-laget ikke har spilt se­rie­kam­per si­den no­vem­ber.

– For oss er det fint at man­ge får være med, sier U21-tre­ner Chris­ter Ny­lund.

Også as­si­stent­tre­ne­ren tror det vil være en fin are­na for dem å vise seg fram på.

– Ab­so­lutt. Det har vært man­ge nye oppe på A-laget i år, og vi ser et­ter gode ta­len­ter, sier Kau­nis­mä­ki.

Noen av ju­ni­o­re­ne som tas opp har al­le­re­de fått de­bu­ten sin på A-laget, mens fle­re ennå ikke har fått vist seg på se­ni­or­ni­vå.

Oilers U21 le­der ju­ni­or­li­ga­en, men har fle­re kam­per spilt enn lage­ne bak seg. På sei­ers­pro­sent er de nummer to, bak Vå­ler­en­ga.

LES OGSÅ: De ti største talentene blant byens hockeygutter

De ni

Wil­li­am Kuis­ma og Sander Hu­se­bø får et gjen­syn med A-laget et­ter en pe­ri­ode på U21. Det sam­me gjør bac­ken Noah Bergesen Aar­thun.

Av helt nye for­war­der som får sjan­sen er 20-år­in­gen Con­nor Kleese og 18 år gam­le Theo­dor Erevik Solland. Cleese er til­ba­ke i Stavanger et­ter fire se­son­ger i Nord-Ame­ri­ka, hvor han spil­te for On­ta­rio Hockey Aca­de­my og New Eng­land Wolves.

Blant bac­ke­ne kom­mer Julius Kvan­dal og Ask Trettenes til å få prø­ve seg i in­tern­kam­pen. Kvan­dal har tre se­son­ger bak seg i Nord-Ame­ri­ka, i de sam­me klub­be­ne som Kleese.

Til å være re­ser­ve­mål­vak­ter er Benjamin Boxill og Jens Auke Hoek­stra hen­tet opp.

Kampen streames via Rogalands Avis, i samarbeid med Oilers. Kampstart er klokken 18.00.

LES OGSÅ: Derfor ga Oilers-treneren spillerne fri

Mer fra Dagsavisen