Sport

Fem seirer fra garantert gull – kan sette klubbrekord

Oilers har kun avgitt poeng i fem av 33 kamper i år og bare en kort spurt er igjen før den første tittelen på snart tre år er i boks. Det erkjenner selv Pål Higson. Sesongen kan også fort bli tidenes beste for klubben i serien.

Følg RA Sporten på Facebook!

Selv om Todd Bjorkstrand tenker én kamp av gangen, og nekter å si høyt at noe som helst er i boks, har sportsdirektør Pål Higson få problemer med å erkjenne det som har vært åpenbart for de fleste en stund.

– Det er kun et spørsmål om når nå, sier han til RA.

Når kan også komme ganske så raskt. Matten er enkel.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Å slåss eller å ikke slåss. Det er spørsmålet

Trenger fem seirer

Akkurat nå står Oilers med 89 poeng og har 12 kamper igjen å spille i grunnserien. Storhamar har 71 poeng og 11 kamper igjen. Dersom Oilers vinner fem kamper til, uten at de går til overtid, vil de 15 poengene gi en totalsum på 104 poeng.

Storhamar kan samtidig maksimalt få 33 poeng til. Det vil gi en totalsum på 104 poeng.

Ved poenglikhet er det innbyrdes oppgjør som teller i Get-ligaen. Her leder Oilers 3–1 på Storhamar denne sesongen. Lagene skal møtes en gang til, men skulle det komme til det vil Oilers uansett seire. Higson har likevel ikke brukt mye tid på teorier.

– Jeg registrerte at noen sendte meg tallene, så jeg ble oppmerksom. Situasjonen har uansett vært sånn at om vi gjør det vi skal på isen vil matten gå opp ganske raskt en stund nå. Så kan vi ikke sitte og vente på den dagen. Vi må tenke prestasjon og utvikling. Det må vi gjøre også etter det er i boks. 12. mars står vi igjen uten poeng.

Kan gå fort

Så kan selvsagt seriegullet være i boks enda raskere om Storhamar avgir flere poeng, samtidig som Oilers fortsetter med å vinne. Sjansen for at Oilers allerede har feiret sitt seriegull når Storhamar kommer på besøk til DNB Arena om tre uker, er absolutt til stede.

I perioden fram til det skal Oilers spille fem kamper. De er mot Sparta (b), VIF (h), Narvik (b), Lillehammer (b) og Frisk (h).

Storhamar har fire kamper i samme tidsrom. De møter Stjernen (b), VIF (h), Sparta (b), Narvik (b).

Et nytt seriegull nå vil være Oilers’ første tittel siden våren 2017. Pål Higson innrømmer at det betyr noe ekstra med et nytt lag og en ny trener. Klubben er tilbake der de ønsker. De har reist seg.

Måten er også viktig. Poengrekorden over en sesong for Oilers er 112 fra 2011/2012. Den står fort for fall.

– Vurderer du sesongen fram til nå har det vært historisk bra. Vi har knapt hatt en eneste kamp hvor spillerne ikke har vært på fra start. Selv i kampen mot Narvik var de det. Da gikk bare ikke pucken inn. Stabiliteten som er vist har vi knapt sett før, sier Higson.

Må snart ta stilling til trenerkontrakt

Sportsdirektøren jobber også med å se på spillere som kan forsterke laget i siste del av sesongen. Man venter fortsatt på en avklaring rundt Jacob Lagacé og Krefeld – som kan gå konkurs.

– Så er vi i dialog med flere agenter om spillere om vi finner ut at vi vil gjøre noe.

– Hva med ny kontrakt til Todd Bjorkstrand?

– Han har gjort en fantastisk jobb over to år, men vi har fortsatt ikke startet samtaler. Så er det noe som vil komme ganske raskt nå, sier Higson – som innser at han har gjort seg attraktiv.

Mer fra Dagsavisen