Sport

Felt Os forsanger: – Jeg sy­nes det­te er for­kas­te­lig

Felt Os for­san­ger, Tom­my Nærland, tok af­fæ­re tors­dag kveld. Han er også ty­de­lig på hva han ten­ker om de nye ho­ved­tre­ner­ne i Viking.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tors­dag kveld var det ster­ke re­ak­sjo­ner fra Viking-fan­sen. Det ble hengt opp ban­ne­re på SR-Bank Arena. «Sir­kus Sandvik må gå», «F*ck sva­da, vi kre­ver svar» og «Re­gi­o­nen bak Bjar­ne» hen­ger på felt O, som er ste­det hvor de syn­gen­de sup­por­ter­ne står sam­let med laget i med­gang og mot­gang.

Fel­tets for­san­ger, Tom­my Nærland, fikk ide­en til å hen­ge opp ban­ner­ne et­ter å ha lest ut­ta­lel­sen fra sty­ret tors­dag kveld. Da tok han af­fæ­re.

– Vi be­gyn­te å fyre oss opp et­ter pres­se­mel­din­gen fra sty­ret på Vi­kings of­fi­si­el­le side. Vi had­de et­ter­lyst be­grun­nel­sen for av­gjø­rel­sen. Det var bare tom­me ord. Da be­stem­te vi oss for å dra til sta­di­on og få opp ban­ne­re mot sty­re­le­der Sandvik og for Bjar­ne Berntsen, sier Nærland til RA.

LES OGSÅ: Styrelederen legger seg flat

Ikke inn­brudd

– Hvor­dan kom dere inn, egent­lig?

– Vi har nøk­kel til sta­di­on. Vi har fått den av Viking slik vi kan klar­gjø­re da­gen før kamp. Vi har ikke hop­pet over noen gjer­der og brutt oss inn. Det er ikke noe inn­brudd el­ler noe, det gikk helt fre­de­lig for seg, ler Nærland og av­vi­ser alle spe­ku­la­sjo­ner om inn­brudd.

Ett døgn et­ter be­skje­den om trenerens av­gang er fort­satt støt­ten til Bjar­ne Berntsen ty­de­lig fra for­san­ge­ren.

– Jeg sy­nes det­te er for­kas­te­lig, med tan­ke på hva Bjar­ne Berntsen har gjort for Viking. Jeg har opp­levd mer de to siste åre­ne enn jeg gjor­de på mine 15 før­s­te år. Berntsen har gitt oss det vi vil ha, og vi fin­ner oss ikke i hva be­grun­nel­sen er. All heder og ære til Bjar­ne Berntsen, han skal ikke kas­tes ut, sier Tommy Nærland.

LES OGSÅ: Aksjonærer krever omkamp om Berntsen

Fem igjen

Det gjen­står fem kam­per av se­son­gen, og Nærland lo­ver at Viking-fan­sen skal støt­te opp om laget vi­de­re. Det blir tro­lig også støt­te å hen­te på kamp­da­ger for Berntsen.

– Vi er der for Viking uan­sett, så vi kom­mer til å støt­te laget. Vi kom­mer også til å støt­te Berntsen. Det er han og gut­te­ne vi ten­ker på. Bjar­ne er en fin mann.

Sam­ti­dig som Bjarne Berntsen for­svin­ner ut av kor­ri­do­re­ne på sta­di­on er Bjar­te Lunde Aars­heim og Mor­ten Jensen klar til å over­ta. De blir li­ke­stil­te ho­ved­tre­ne­re.

Nærland støt­ter av­gjø­rel­sen om arv­ta­ke­re et­ter Berntsen, og heier på de to som nå tar ste­get fra å være as­si­stent­tre­ne­re til å få hele an­sva­ret.

– Vi sy­nes det er dritkult. Vi har full til­lit til de to. Det­te har jo vært me­nin­gen hele ti­den, men med en my­ke­re over­gang. Vi gle­der oss vel­dig til «Bat­ty» og Mor­ten tar over. Vi skal støt­te de hund­re pro­sent. Det druk­ner litt nå, så det er en litt dum start for dem, er­kjen­ner Tommy Nærland.

LES OGSÅ: Erfaren trener om sidestilte trenere

Mer fra Dagsavisen