Sport

Espedal og Sandnes Ulf ble overrasket av Vikings valg

Den planlagte treningskampen mellom Sandnes Ulf og Viking ble avlyst. Det overrasker Sandnes Ulfs klubbdirektør, Tom Rune Espedal.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mandag ble det klart at Viking valgte bort Sandnes Ulf fra kampprogrammet i sesongoppkjøringen. Nå står de lyseblå med et langt mer uklart bilde av hvordan treningskampene blir. Toppfotballen har kun lov å spille fem treningskamper før serien starter i april.

– Vi var i en prosess, og hadde regnet Viking-kampen som en av dem. Det er ikke et problem, men det blir utfordrende, sier Espedal til RA.

Det er oppfordret til minst mulig reising i forbindelse med kampavviklingen. Fredag spiller Sandnes Ulf sin første treningskamp for året. Da kommer FK Haugesund til Øster Hus Arena for kamp mot Steffen Landros menn.

At Viking skulle avlyse kampen 27. februar overrasket Espedal.

– Vi er litt overrasket over at de valgte å avlyse, sier han.

Viking valgte i stedet å møte Start og Bryne fra OBOS-ligaen i oppkjøringen.

Sandnes Ulf møter Bryne 6. mars. Det er ennå usikkert om det blir kamp mot Kongsvinger 20. mars, men klubben håper å ha fikset ny motstander til de planlagte datoene.

LES OGSÅ: Derfor ble Ståle til Stålinho

Nye spillere

Forrige uke ble Kent Håvard Eriksen solgt til Lillestrøm. 29-åringen var en profil i Sandnes Ulf siden han ankom i 2014.

Espedal opplyser om at det jobbes med å hente to til tre nye spillere, men ikke noen spiss.

– Der hentet vi inn Mathias Bringaker for ikke lenge siden, sier Espedal.

– Hvilke posisjoner er det dere ser på da?

– Forsvar, for vi har bare tre stoppere og spiller med en treer bak. Der bør vi ha en ekstra spiller. Vi ser også på midtbane og kanten, sier Espedal.

Sandnes Ulf spiller 3-5-2, som innebærer at det ikke er helt ordinære vinger klubben kan hente. De får et langt større arbeidsområde enn i en tradisjonell 4-4-2 eller 4-3-3, da de dekker et større område av banen som vingbacker.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf-profil solgt til Lillestrøm

Spisser

– Så dere ser dere ikke om etter en ren spiss?

– Man skal aldri si aldri, plutselig dukker det opp noe, men vi er fornøyde med spissene våre, sier Espedal.

Sandnes Ulf har nyankomne Mathias Bringaker, Jostein Ekeland, Maxwell Effiom og det unge talentet Artan Memedov som alternativer på topp.

LES OGSÅ: Ulf prøver å strekke seg på marked

Mer fra Dagsavisen