Sport

Er i dialog med Viking

Even Østensens (27) kontrakt med Viking går ut om litt over en måned.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med fem kam­per igjen av Viking-se­son­gen står Even Østensen klar til å gi alt hver dag. An­greps­spil­le­ren fra Ryfylke er inne i den siste ti­den av to­års­kon­trak­ten han sig­ner­te med et ny­opp­ryk­ket Viking.

– Jeg prø­ver å ikke ten­ke så vel­dig mye på det. Jeg har fem kam­per og en må­ned igjen av kon­trak­ten min. Jeg har prøvd å ikke ten­ke på det, men kom­mer på tre­ning og gir mitt beste hver dag, sier Østensen til RA.

Han åp­net se­son­gen med et smell. Mot se­rie­mes­ter Bodø/Glimt var 27-år­in­gen fram­på, og le­ver­te en per­le­sco­ring i før­s­te se­rie­run­de. Den sco­rin­gen var li­ke­vel ikke nok til å slå Kje­til Knutsens mann­skap, men var med på å bygge selv­til­lit.

LES OGSÅ: Endringer i programmet for Viking

Var ska­det

To uker se­ne­re på­dro Østensen seg en ska­de, som sat­te ham ut av spill i en leng­re pe­ri­ode.

– Jeg kom vel­dig godt i gang med se­son­gen, og spil­te fast. Så kom det en lei ska­de, og det er klart det har be­tyd­ning å få en ska­de når jeg er i form. Da ble jeg bor­te i syv uker, og and­re spil­le­re step­pet opp. De vis­te at de for­tjen­te å spille. Med den for­men de tre på topp har hatt er det van­ske­lig å kom­me til­ba­ke og få spil­le­tid, sier Østensen.

Han kon­kur­re­rer med spil­le­re som Veton Berisha, Zy­mer Bytyqi og Yann-Erik de Lanlay om spil­le­ti­den. Den of­fen­si­ve trio­en har vært sen­tral for Viking gjen­nom som­me­ren og høs­ten.

LES OGSÅ: Slik forberedte Berisha seg til kamp etter landslagsoppholdet

Til stor for­skjell fra tid­li­ge­re se­son­ger har A-lags­spil­ler­ne til Viking vært helt av­hen­gi­ge av spil­le­tid i eli­te­se­ri­en for å få kamp­tre­ning. På grunn av ko­ro­na­pan­de­mi­en er ikke 3. di­vi­sjon i gang. Det er li­ga­en hvor Viking 2 spil­ler. Se­son­gen der ble av­lyst.

Da har det vært van­ske­lig å finne kamp­for­men skik­ke­lig. Det har Østensen er­fart.

– Jeg skul­le øns­ket vi had­de hatt et re­krutt­lag, slik at også vi som ikke spil­ler så mye kan få den kamp­tre­nin­gen. Det blir ikke det sam­me med fem til ti mi­nut­ter på slut­ten av kam­pe­ne. Du får ikke den kamp­tre­nin­gen du tren­ger da.

– Har du noen gang spilt så lite kam­per som i 2020?

– Nei. Det har hatt en be­tyd­ning for at jeg ikke har kom­met i den kamp­for­men jeg skul­le øns­ke jeg var i. Det har vært van­ske­lig, er­kjen­ner Østensen.

I lø­pet av se­rie­spil­let har Hjelmeland-gut­ten 14 kam­per for Viking. Fem av dem har han star­ter, mens han er byt­tet inn i ni. På sine 453 spil­le­mi­nut­ter står han med ett mål.

LES OGSÅ: Her er Nevland større enn Robben og Suarez

Fram­ti­den

Med kun én må­ned igjen av kon­trakts­ti­den kan han fritt sig­ne­re for and­re klub­ber. Spis­sen øns­ker ikke å kom­men­te­re om han er i dia­log med and­re klub­ber.

– Har du noen dia­log med Viking nå?

– Ja, vi er i jevn­lig dia­log. Vi får se hva som skjer, sier Østensen.

Han er ikke ale­ne om å stå med ut­gå­en­de kon­trakt. Det sam­me gjør Ylldren Ibrahimaj, Zy­mer Bytyqi, Michael Crowe, Jefferson de Souza og Trym Ur.

Det nær­mer seg se­song­slutt, og Viking-di­rek­tør Ei­rik Bjør­nø reg­ner med at det blir noen sam­ta­ler med spil­ler­ne i nær fram­tid.

– Nå er det ikke len­ge igjen av se­son­gen. Det er na­tur­lig at vi set­ter oss ned med spil­ler­ne som ikke har kon­trakt og sta­ker ut kur­sen vi­de­re, sier Bjør­nø til RA.

Mer fra Dagsavisen