Er Berntsen «Årets sportsnavn»?

Mannen som har fått Viking tilbake i norsk-toppen? Fenomenet Jakob Ingebrigtsen nok en gang? Uego og RA-sporten inviterer tradisjonen tro deg til å bestemme hvem som er «Årets sportsnavn» i 2019.

Følg RA Sporten på Facebook!

Et nytt år med store lokale idrettsprestasjoner er snart omme. Vi har plukket fire solide kandidater, men hvem som fortjener hederstittelen er det du som skal bestemme (Avstemming nederst i saken).

Uego og RA-sporten inviterer deg til å stemme på er «Årets sportsnavn» i 2019.

Redningsmannen

Bjarne Berntsen har ledet Viking til cupfinale og 5. plass i Eliteserien etter opprykket i 2018. Det i en sesong hvor veldig mange tippet Viking rett ned.

Veterantreneren har snudd klubben på rekordtid sportslig og framstår også i en ny og langt mer folkelig utgave i sin tredje periode på feltet hos de mørkeblå. Ikke redd for å la tårene trille og gleden strømme i offentlighet når det er på sin plass. De lune meldingene sitter løsere enn noensinne.

Har også en stor rolle i å samle Viking mye mer som en klubb. Politikeren Bjarne er den perfekte bufferen mellom aksjonærer og medlemmer.

Superstjernen

VM i Doha var en skuffelse for fjorårsvinner Jakob Ingebrigtsen – selv med 5. plass på 5000 meter og 4. plass på 1500 meter. Det sier mer om hodet hans enn realitetene. At en junior klarer noe slikt er selvsagt latterlig bra. Vant også gull på 3000 meter under innendørs EM i Glasgow og sølv på 1500 meter samme sted.

Senket sin egen personlige rekord på 1500 meter til 3.30.16 i Lausanne. Det er også europeisk juniorrekord. På en engelsk mile er den nye persen 3.51.30 fra Palo Alto – også europeisk juniorrekord.

Var i oktober ranket som nummer to i verden bak Timothy Cheruiyot på 1500 meter. Har stort sett pallplasser i Diamond League i år på øvelsen. Har også satt ny norsk rekord på 5000 meter i år med 13.02.03 i London.

Beste tid i Europa og norsk rekord på ti kilometer gateløp kan også nevnes fra 2019.

Seiersmaskinen

Det store høydepunktet for Alexander Kristoff i 2019 var nok utvilsomt seieren i semiklassikeren Gent-Wevelgem og 3.-plassen i Flandern rundt. Har seks etappeserier fra UCI-ritt i 2019. Vant også Tour of Norway sammenlagt.

Hadde en god sesong både før og etter Tour de France – hvor en andreplass var det beste etapperesultatet. Har igjen motbevist alle dem som måtte mene han er ferdig på toppnivå.

En framtid som spurtopptrekker venter nok før eller siden, men han klarer fortsatt å holde seg i verdenstoppen. Det er imponerende.

Poengmaskinen

David Morley (29) har hatt et fantastisk 2019 i Oilers f på tross av at han mistet mange kamper i starten av kalenderåret med skade. Morley klinte til med vanvittige 36 poeng på 19 kamper i innledningen av denne sesongen og vil nok ha enda flere poeng i banken ved årets slutt. I vår leverte han elleve poeng på elleve kamper i sluttspillet og tre poeng på de fem kampene han spilte etter langtidsskade i grunnspillet i slutten av februar og mars.

Totalen er 50 poeng på de 35 kampene han har spilt i kalenderåret. Et slikt poengsnitt er faktisk helt på høyde med de største prestasjonene i Oilers-historien og verdt en nominasjon her.

Veldedig formål

Sparebanken Vests Uego er RAs samarbeidspartner i kåringen. De vil donere 10.000 kroner til et veldedig formål vinneren skal velge ut. Prosjektet handler om å ha det gøy samtidig som du kan gjøre noe bra for andre. Det kan du lese mer om på uego.no.

Hvem som skal bli Årets sportsnavn i 2019, er det likevel DU som skal avgjøre. Det kan stemmes på våre Facebook-sider, eller på linken her inne, fram til julaften.

Godt valg!