Sport

– Eneste vi lyktes med var å spare folk

Bjarne Berntsen tok en rekke grep til møtet med Odd, men fikk kun betalt i baklengsmål. Etterpå erkjente han det åpenbare.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

– Det eneste vi lyktes med i dag var å spare folk sli vi kan møte RBK på full gass, sa Berntsen til Eurosport etter kampen.

For Berntsen skiftet ut fem mann før oppgjøret og han endret også formasjon for å møte Odd på best mulig måte.

Viking startet i en 4-3-1-2-formasjon. Yann-Erik de Lanlay og Veton Berisha startet på topp og Ylldren Ibrahimaj lå framskutt i en tierrolle bak dem.

– Vi ville utnytte rommet bak Odds backer. Så skulle vi være nok folk sentralt til å stanse det gode kombinasjonsspillet deres. Vi skulle nok fortsatt litt lenger med den formasjonen, sa Berntsen – som endret det tilbake til 4-3-3 etterhvert da Odd tok ledelsen.

LES OGSÅ: Slik var Odd-Viking

Skiftet keeper

Blant skiftene var også ett på keeperplass med Arild Østbø inn og Iven Austbø ut.

Keepertrener Kurt Hegre forteller til RA at det handlet om tøff konkurranse om keeperplassen og det tette programmet med veldig mange kamper på åtte dager.

Samtidig kom ikke Østbø veldig godt ut av de første målet. Et løst, men velplassert skudd fra Mushaga Bakenga, passerte ham og snek seg inn i lengste hjørnet. Samtidig ble hans noe begrensede rekkevidde nok en gang gjenstand for diskusjon på direkten.

Feiltreffet fra Bakenga var definitivt en avslutning det var mulig å få fingrene på. Han sto også plassert ganske langt mot første stolpe da innlegget kom.

Når det er sagt var Odd mye bedre enn Viking i alle spillets faser over 93 minutter i Skien.

– Vi ble utspilt i store periode og møtte et lag som er mye bedre enn oss. De vant helt fortjent.

Vi traff ikke med presset. Vi ble for lave, det var for store avstander – og når vi vant ballen ga vi den bort, sa Berntsen.

Kristoffer Løkberg sa det også som det var:

Det var fullt fortjent. Vi tapte mot et bedre lag. Noen ganger må du strekke hendene i været og erkjenne det. De var bedre i alle spillets faser, sa han til Eurosport.

For Odd er bunnsolide hjemme og viste det igjen.

– Vi var ikke opp mot vårt beste. Det er spill og motspill, men vi var ikke gode i høyt press eller lavt press. Det handler også om at de var gode. De har jobbet i 50 år med denne spillestilen. Men det var ikke godt nok. Vi må hjem å jobbe, sa midtbanemannen.

Skylder ikke på pausen

Ingen i Viking vil skylde på den ufrivillige pausen etter at Veton Berisha fikk korona og laget ble satt i karantene.

Tallenes tale er likevel grei å forholde seg til i etterkant. Laget som var i kalasform har tatt ett poeng på tre kamper.
Kristoffer Løkberg og Bjarne Berntsen innrømmer begge at det kom ubeleilig.

– Du hadde landslagspause der i forkant også. Det gikk en måned uten kamp nesten. Så var det ti dager uten trening inni der. Det merkes. Så er det ikke en unnskyldning. Vi måtte ta igjen kampene fort. Det var også vårt ønske, ettersom vi må ha ledige datoer om det blir flere utsettelser. Vi har ikke håndtert den tøffe perioden med kamper godt. Så skal vi klare å vise at vi er gode mot RBK i neste kamp, sier Berntsen.

Sint Berisha

Trenerkollega Jan Frode Nornes var samtidig klar i talen på at dette også handlet om et godt hjemmelag.

– Det smaker veldig godt selvsagt. Vi gjør en meget god kamp. Dette var bunnsolid. Det er måten vi spiller på. Vi gjennomførte på en strålende måte. Vi var så nære på å skape mer også. Dette var nesten årsbeste. Det er omtrent 90 minutter på toppnivå, sa han til Eurosport.

Veton Berisha var på sin side alt annet enn fornøyd. Ikke var han veldig interessert i å analysere tapet heller.

– Vi var veldig dårlige i dag. Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor, men vi var veldig passive. Vi gjorde dem gode – selv om de er et bra lag, sier han til Eurosport.

Da han ble konfrontert med formasjonsbyttet, og hvorfor det gikk galt, lot meldte han pass.

– Jeg har ikke lyst til å gå inn på hva som gikk galt nå. Jeg er så skuffet, avsluttet spissen.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, Eliteserien
Odd – Viking 3–0 (1–0)
600 tilskuere.
Mål: 1–0 Mushaga Bakenga (18), 2–0 Bakenga (51), 3–0 Joshua Kitolano (58).
Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder.
Gult kort: Vladimir Rodić, Odd, Joe Bell, Rolf Daniel Vikstøl, Viking.
Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Vebjørn Hoff, John Kitolano – Markus André Kaasa (Tobias Lauritsen fra 85.), Filip Rønningen Jørgensen, Joshua Kitolano – Vladimir Rodić (Fredrik Nordkvelle fra 72.), Mushaga Bakenga (Robin Simovic fra 59.), Elbasan Rashani (Kachi fra 85.).
Viking (4-3-1-2): Arild Østbø 3 – Sebastian Sebulonsen 2, Henrik Heggheim 3, Axel Óskar Andrésson 2, Rolf Daniel Vikstøl 3 – Kristoffer Løkberg 3 (Sondre Auklend fra 79.), Joe Bell 2, Samúel Fridjónsson 2 (Fredrik Torsteinbø fra 63.) – Ylldren Ibrahimaj 2 (Even Østensen fra 79.) – Yann-Erik de Lanlay 2 (Zymer Bytyqi fra 63.), Veton Berisha 2 (Tommy Høiland fra 63.).

Mer fra Dagsavisen