Sport

Endelig i gang igjen: – Som å slippe kvigene løs

Gleden over å være tilbake i normal trening var enorm for Johnny Furdal (34) og de andre mandag. Trener Bjarne Berntsen lot tankene gå til oppveksten for å beskrive de spesielle scenene som utspant seg.

Bilde 1 av 5
Følg RA Sporten på Facebook!

Den siste vanlige fotballøkten til Viking før mandag var 12. mars. Så stengte Erna Solberg ned Norge.

Nå er oppkjøring nummer to i gang i Jåttåvågen. Endelig kan de spille fotball på ordentlig igjen og forberede seg til seriestart 16. juni.

– Det var som å slippe kvigene løs for første gang. De var helt ville, sier en glisende Bjarne Berntsen – som har tilbrakt mye tid med å jobbe på gården til sine besteforeldre.

Treneren erkjenner at alt ikke var like vakkert på den første økten, men innsatsen var det lite å si på.

– Det var ikke farlig, men det ble litt vilt. Ballen ble også gitt veldig lett bort. Så var det mye fint også, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Slik skal Berntsen få Viking i form igjen

– Veldig spesielt

Det tok ikke lang tid før Rolf Daniel Vikstøl, også kjent som «Røde Rolf» fikk vist fram hva som menes med å spille med kontakt igjen.

– Rolf har ventet på det i to måneder, slo Berntsen fast etter at forsvareren hadde dundret til med to-tre sugende taklinger.

En annen som hadde gledet seg voldsomt til denne dagen var veteranen Johnny Furdal.

– Dette var rett og slett j ... gøy! Og ikke minst deilig å vinne igjen på trening. Det var veldig spesielt å komme i gang igjen. Så ble folk ivrige og smalt til. Det skjønner jeg.

– Hvor mye taper man på to måneder uten fotball?

– En god del. Det er noe helt annet å kunne spille elleve mot elleve. Nå får vi øvd oss på ekte bevegelser, pasninger og avslutninger. Dette er noe helt annet enn spill i grupper på fem.

I fjor mistet Furdal perioden fra februar til juni med skade. I år har et virus takk knekken på muligheten til å imponere i Eliteserien. For en mann på 34 år, med begrenset tid igjen, er det selvsagt ikke noe særlig.

– Det er vel litt typisk meg å ha sånn uflaks. Litt meg i et nøtteskall. Så er det ting som er mye viktigere enn fotball nå, men klart det er kjipt.

LES OGSÅ: Henningsen: - Vi er klare til å komme i gang

Smitte i bakhodet

Da Norge stengte ned hadde Viking utad signalisert at de ville forlenge – til tross for alderen hans.

– Foreløpig har vi ikke diskutert mer, men jeg er sugen på å bli med videre.

– Har du tro på at dere faktisk kommer i gang nå i sommer?

– Ja. Nå ser det ut som det blir 16. juni om ikke viruset sprer seg mer. Norge åpner opp igjen nå. Prognosene ser lovende ut synes jeg, sier ballgeniet.

– Har dere noe frykt knyttet til smitte nå som dere er i gang igjen med kontakt?

– Klart det ligger i hodet. Alle tenker på det fortsatt. Nå er det viktig at vi husker på foreldre, besteforeldre og de som er i risikosonen, sier Furdal – og oppfordrer alle om å være nøye med å følge retningslinjene også i fortsettelsen.

Foreløpig har ikke Viking fått planlagt hvordan oppkjøring nummer to vil se ut i forhold til treningskamper.

– Det kan vi først gjøre når vi vet hvordan serieåpningen vil se ut. Det er uheldig å møte de samme lagene. Nå blir starten delt opp etter geografiske puljer, sier trener Bjarne Berntsen.

Oppsett kommer 16. mai.

Mer fra Dagsavisen