Sport

En æra i lokalfotballen er over. Lørdag spiller Daniel Berntsen (32) sin siste fotballkamp.

Vidar-kapteinen legger skoene på hylla etter sesongen. Samtidig mister klubben to andre rutinerte profiler.

Følg RA Sporten på Facebook!

Lørdag spiller allerede nedrykksklare Vidar sin siste kamp for sesongen.

Den blir helt uten sportslig betydning – men likevel veldig spesiell.

Det blir nemlig den siste kampen Daniel Berntsen spiller før han legger fotballskoene på hylla.

Vidar-kapteinen har vært i klubben i en årrekke, og rundet nettopp 300 kamper for de rødkledde. Men nå er det nok. Han blir ikke med ned i 3. divisjon.

Ikke motivert

Det handler imidlertid ikke om nedrykket. Allerede før denne sesongen var han usikker på om han hadde motivasjonen til å fortsette.

Nå er han klar for å bruke mer tid på andre ting.

– Jeg vært i Vidar i ni år, og nå kjenner jeg på kroppen at jeg ikke har den rette motivasjonen lenger. Da klarer jeg heller ikke holdet det niåvet jeg ønsker. Dessuten har jeg fått en liten datter og flyttet til Hundvåg, og da blir det litt for tidkrevende. Jeg har vel kommet til det punktet i livet hvor andre ting enn fotball er viktigere, sier Berntsen til RA.

Han informerte klubben om avgjørelsen sin for en stund siden, men ønsket ikke å offentliggjøre det mens Vidar fortsatt kjempet om å overleve i divisjonen.

Nå skal han ta seg en liten stunds pust i bakken, før det gjenstår å se om han klarer å holde seg helt borte fotballen i årene som kommer.

Christensen og Høvring også ferdige

Men lørdagens kamp blir ikke den siste for bare Berntsen. Også Sigve Kleppa Christensen og Kristian Høvring har gitt beskjed om at de gir seg i Vidar neste sesong.

Høvring har allerede spilt sin siste kamp, da han er suspendert til siste serierunde.

- Jeg gir meg i hvert fall i Vidar, så er jeg veldig usikker på om jeg har tid og krefter til å spille videre i en annen klubb. Men det blir nok neppe på noe høyt nivå, sier Høvring til RA.

For Kleppa Christensens del gjør en travel jobbhverdag at han er nødt til å prioritere. Han ønsker imidlertid fortsatt å spille fotball, og åpner for å dra hjem til Staal Jørpeland.

- Det er jo et naturlig valg. Men det er en del ting som må på plass, og det spørs litt hva Staal tenker, så vi får se, sier Kleppa Christensen til RA.

Vidars sesongavslutning mot Fredrikstad spilles på Lassa lørdag klokken 13.

Mer fra Dagsavisen