Lokalfotball

EIK-treneren forlenger og henter Brodds Midtsian som assistent

Tjensvoll-karen Ojan Bijan (36) har signert for to nye år i Egersund – Ali Kilinc (27) tar sannsynligvis over Brodd.

Følg RA Sporten på Facebook!

Egersund-trener Ojan Bijan ledet denne sesongen EIK til 4. plass i 2. divisjon. Selv om Bijan før sesongen uttalte at kun opprykk ville være godt nok, har klubben vært såpass fornøyd med den unge treneren at de nå har valgt å forlenge avtalen.

RA kjenner til at 36-åringen har signert en ny ettårskontrakt med opsjon på et år til. Samtidig henter Bijan og EIK Brodd-trener Aleksander Midtsian til Egersund som assistenttrener de neste to årene.

Bijan bekrefter overfor RA at han signert ny kontrakt med EIK. Det skal ha vært Bijan selv som ba klubben ta kontakt med Midtsian for å høre om han var interessert i assistentrollen som ble ledig da Are Strømland valgte å gi seg etter sesongen.

– Klubben ønsker å profesjonalisere mest mulig og jeg er veldig glad for at de velger å ta dette steget med meg, og nå Aleksander. Den tilliten jeg har fått fra klubben betyr mye. Det gir meg ro og mulighet til å bygge noe. Aleksander besitter en kompetanse og et energinivå som gjør at jeg mener han er den perfekte treneren å samarbeide med fremover, sier Bijan til RA.

Midtsian ble hentet til Brodd før årets sesongen, som endte med 9. plass i 3. divisjon. Den tidligere Bryne-spilleren hadde egentlig kontrakt med klubben også for neste sesong.

Nå ser det ut til at assistenttrener Ali Kilinc tar over som hovedtrener for Brodd fra neste sesong. Brodd-leder Øyvind Jacobsen sier til RA at kontrakten ikke ser signert enda, men at han håper det skal gå i orden.

– Ali er et av de fremste treneremnene i regionen. Han har gått skolen under Antonio Martins Silva og ble varmt anbefalt av ham, og har nå et år under Midtsian som også skryter av Ali. Vi har stor tro på ham, sier Jacobsen.

Mer fra Dagsavisen