Sport

Dobbelt Hoff-comeback mot Narvik

Både Ludvig Hoff (24) og Magnus Hoff (27) er endelig tilbake i spill når et stadig friskere Oilers tar imot Narvik til kamper mandag og tirsdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Brødrene Hoff har begge slitt med skader i lange perioder denne sesongen. Mest uheldig har lillebror Ludvig vært. Venstrevingen har ikke spilt siden oppgjøret mot Sparta i femte runde av Fjordkraft-ligaen.

– Nå kjennes det veldig bra ut. Bedre enn i de første kampene jeg spilte egentlig. Så har jeg vært tålmodig – selv om jeg har mast mye de siste ukene. Etter en samlet vurdering med leger og fysioterapeuter har jeg nå fått grønt lys, sier han til RA.

Selv om han ikke har spilt hockey med laget mener han formen skal være ganske bra. Grunnen til at han har blitt holdt borte fra fellesøktene er faren for å slå opp skaden.

– Så har det vært mye ledig istid i år og jeg har holdt på mye for meg selv. Skøyte- og spillekondisen har jeg holdt ved like. Nå er jeg også klar for nærkampene som kreves i vår spillestil.

LES OGSÅ: Higson i dialog med potensielle forsterkninger

Skylder på dårlige gener

Storebror Magnus fikk noen minutter i oppgjøret mot Sparta før jul, men var ikke helt restituert etter sin skade. Det er han nå.

– Det kjennes mye bedre ut nå og det var godt å få hvile litt i julen, sier Magnus Hoff.

Han har vært mer i spill enn broren denne sesongen med 17 kamper – selv om han har hanglet i flere. Ludvig har bare fått de fem kampene.

At de to brødrene har gått skadet samtidig har ikke gått upåaktet hen i garderoben i DNB Arena.

– Det har blitt ledd en del av det, ja. Vi får skylde på at vi har fått dårlige gener fra våre foreldre, sier en glisende Ludvig Hoff.

Det er for øvrig verdt å merke seg at pappa Geir Hoff er en av de store legendene i norsk hockey med et vell av landskamper, tre OL-deltakelser og med en karriere på 15 år på høyeste nivå.

Dobbeltkamper

Når Oilers går i gang igjen etter julepausen er det med noe så uvanlig som to seriekamper på to dager når Narvik kommer på besøk i DNB Arena.

Det tror Ludvig Hoff ikke skal bli noe problem.

– For oss er det helt OK å hoppe ut i det direkte. Vi er i form og så godt trente at to kamper på to dager ikke bør være et problem. Det er heller en fordel.

– Det er bare kult med to kamper på rappen. Vi er i kjempeform og tempoet på trening var riktig bra i dag, følger broder Magnus opp.

Samtidig må en selvsagt ta hensyn til det. Ludvig Hoff ramser opp gåturer, nedsykling, isbad og hyppig bruk av fysioterapeutene til klubben for å håndtere det.

Så blir det nok fort også til at trener Todd Bjorkstrand bruker alle fire rekkene godt.

Oilers er for øvrig fortsatt på utkikk etter en ny utlending, men jobben med det har blitt satt litt på vent grunnet julehøytiden, sier Pål Higson.

På det verste var 12 spillere ute samtidig, men den situasjonen ser nå stadig bedre ut.

Mer fra Dagsavisen