Sport

Disse treningskampene skal Viking spille før seriestart

Nå har Kristoffer Løkberg og Viking fått grønt lys for å spille treningskamper igjen. Egentlig skulle den første gått mot Ulf mandag, men Sandnes Ulf rekker ikke å få på plass det nødvendige. Lagene møtes likevel lørdag neste uke.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Dette blir deilig! Det viktig for oss å få noen kamper under beltet før serien starter. Det handler om «feelingen». Å dra på seg drakten mot et annet lag er noe annet enn internkamp her, sier Løkberg til RA.

Sandnes Ulf og Viking skulle egentlig spilt to kamper, men det gikk ikke. Nå blir det i stedet med det ene oppgjøret lørdag 6. juni.

– Vi rekker ikke å få på plass alle de praktiske tingene så raskt. Det blir trening på oss mandag, sier Sandnes Ulf-trener Steffen Landro til RA.

– Jeg regner med at vi i stedet kjører internkamp i 2x45 minutter og med dommertrio på plass for å gjøre det mest mulig kamplikt, sier Bjarne Berntsen.

Slik blir da siste innspurt før seriestart 16. juni for Viking:

• Lørdag 6. juni Viking-Sandnes Ulf.

• Søndag 10. juni: Viking-FK Haugesund.

– Det blir definitivt kortreist motstand. Så har vi også fått en forespørsel om enda en kamp fra EIK som vi har lyst til å svare ja på. Det avhenger av at det åpnes for lagene i 2. divisjon også, sier Bjarne Berntsen.

– Hva betyr det å få disse kampene før seriepremieren?

– Jeg tror det blir greit for alle med et par-tre kamper. Det er et annet bevegelsesmønster enn når du spiller internkamp mot dine egne.

LES OGSÅ: Nå åpnes det for treningskamper

Null forventninger

– Hvilke forventninger har du i første kamp etter en så lang pause?

– Null forventninger ut over at det blir nyttig å komme i gang. Dette blir spesielt. Det blir det uansett med fotball uten publikum.

Midtbanegeneral Løkberg mener det er ekstra nyttig at Viking kaster seg rett inn i to-tre lokaloppgjør.

– Hvis du ikke kjenner på at det er noe annet å møte Sandnes Ulf så er du i feil klubb. Så vet vi hva som kommer av innsats og trøkk fra andre siden. Det kjente vi alltid på selv da jeg spilte i Ranheim og vi møtte RBK. Innsats og vilje må ligge i bunn. Vi må være påskrudd direkte. Det tror jeg kan passe fint for å komme i gang til seriestart også. Der må bryteren være på direkte. Vi har ikke tid til noe annet, sier trønderen.

LES OGSÅ: Hell i uhell for Viking-talentet

Nyttig med 3-5-2

Han er også klar på at det er fint at de møter et lag som spiller 3-5-2 i Sandnes Ulf. Det har Viking slitt litt med.

– Så er Steffen Landros lag ganske annerledes enn mange av lagene du normalt møter. Akkurat det tror jeg også kan være veldig gunstig. De er litt krydder i den forstanden. Slike lag kan vi møte i Europa.

Også Løkberg er usikker på hva man skal vente seg i disse kampene etter over to måneders pause.

– Jeg tror ikke vi vil skylle over motstanderen på noen som helst måte, men her får vi jobbe med å skru det sammen kollektivt. Det er jo der spørsmålet ligger. Individuelt har det sett veldig bra ut på trening.  Jeg har tro på det vi gjør på trening Det er en rød tråd mot det vi vil se i kamp.

Også overgangsvinduet er snart åpent. 10. juni til 30. juni er ny dato. Dette er en forlengelse av vinduet stengte uten aktivitet grunnet korona. Nå har FIFA gjort et unntak. Så kommer et nytt vindu på en måned ut i sesongen.

– Dato for det er ikke satt, men vi er veldig glade for det ble slik ettersom vi spiller europacup, sier Bjarne Berntsen – som fortsatt melder om lav aktivitet og null henvendelser.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Bør velge Tommy foran Veton som midtspiss

Mer fra Dagsavisen