Sport

Disse rekordene har Oilers tatt – disse kan de fortsatt ta

Selv om Oilers har hanglet litt etter at seriegullet ble sikret er det lett å glemme at denne sesongen har historisk sus over seg. Hvor historisk kan du se her.

Følg RA Sporten på Facebook!

Både klubbrekorder og individuelle rekorder har falt som fluer så langt i sesongen. Med klaff i de siste tre kampene kan også årets Oilers-mannskap skrive seg enda tyngre inn i historiebøkene.

Trygve Svendsen har ført statistikkene for Oilers i en årrekke. Han sier dette om årets sesong;

– Tar de poengrekorden er dette den beste sesongen noensinne. Nivået på motstanden er nok omtrent den samme som i 2011/2012. Så man ha en god avslutning for å kunne definere dette som tidenes beste sesong i grunnserien.

Disse rekordene har røket – eller har en realistisk sjanse for å bli tatt i innspurten:

LES OGSÅ: Mauldin kan miste sluttspillet

Poengrekorden 112

Selvsagt den gjeveste rekorden å ta blant dem som står for fall. Kommer Oilers seg forbi 112 poeng sletter de sin egen klubbrekord fra 2011/2012-sesongen. Det er også Get-liga-rekord for antall poeng i en sesong. Skal det gå kreves syv poeng mot Sparta, Narvik og Lillehammer. Alle tre kampene spilles hjemme i DNB Arena.

– Klart det betyr mye for oss å ta den rekorden, sa Dennis Sveum til TV2 i pausen av oppgjøret mot Vålerenga tirsdag.

«Siddis-rekorden»

Legenden Rasmus «Babu» Gjesdal knallet til med 55 poeng i 1981/82-sesongen. Det er fortsatt «Siddisrekord» på toppnivå. Mathias Trettenes står akkurat nå med 50 poeng. Med topp produksjon på siste tre kamper kan han fortsatt bli historiens mestproduserende siddis i et Stavanger-lag.

Trettenes har allerede gjort sin beste sesong i karrieren produksjonsmessig.

– «Babu» var en god spiller, og jeg har kun hørt godt om ham. Vi har et fokus på litt andre ting enn poeng. Poengene kommer som et resultat av at vi spiller den rette veien, så det er ikke noe jeg tenker noe særlig på, sa Trettenes tidligere i år.

Flest seirer keeper

Henrik Holm har allerede tangert rekorden til Ruben Smith fra 2011/2012-sesongen for å være keeperen med flest seirer i løpet av en sesong med 28. En seier til i løpet av avslutningen av grunnserien vil sørge for at han passerer mannen han spilte andrefiolin bak den gangen.

– Rekorder er kult og et resultat av at laget spiller bra, sa Holm til RA forrige uke.

LES OGSÅ: Søberg ordnet bamseregn og heng på poengrekorden

Flest titler

Da Oilers sikret seg seriegullet for noen uker siden betød det at Dennis Sveum fikk sin tittel nummer 13 i Oilers-karrieren. Spilleren som kom i 2007 har et napp i alle titlene klubben har tatt. Han er nå alene på titteltoppen foran Henrik Solberg, Henrik Holm og Christian Dahl Andersen (12).

– Det er faktisk enormt stort! Jeg har vært borti så mye sammen med så mange gjennom disse årene. Henrik Solberg er min bestekompis og nå går jeg forbi ham også. Så har jeg vært ekstremt heldig som har fått dele alle disse titlene med det som i stor grad har vært den samme gjengen, sa Sveum til RA da milepælen var i boks.

Poengrekord back

Nolan Zajac står nå med 55 målpoeng. Det er ny rekord for en back i Oilers. Kurt Davis hadde den gamle rekorden med 53 poeng. Zajac har også jaktet Get-liga-rekorden som tilhører landslagsback Stefan Espeland. Denne ble satt forrige sesong og er på 61 målpoeng. Skal han opp på siden kreves seks poeng på de siste tre kampene. Det er vanskelig, men ikke umulig.

– Skulle jeg ta den er det nok mer noe kult jeg kan tenke over på et senere tidspunkt, sier Zajac til RA.

Flest seirer på én sesong

I 2011/2012 vant Oilers 38 kamper og satt ny poengrekord. Oilers har til nå 36 seirer denne sesongen. Om de vinner to av de tre siste tangeres den. Tre strake før sluttspillet gir ny klubbrekord også her.

Flest borteseirer

Oilers har vunnet 17 bortekamper så langt denne sesongen. Det er ny klubbrekord. Fra før var 16 tallet. Det skjedde i 2011/2012 og igjen i 2013/2014. Rekorden kan ikke forbedres ytterligere. Oilers er ferdig med årets bortekamper.

Færrest tap

Oilers står med seks tap så langt. Vinner laget sine tre siste tangerer de rekorden for færrest tap i en sesong fra 2011/2012.

Lengste seiersrekke fra start

Oilers vant de ni første kampene denne sesongen og satte med det ny klubbrekord.

Lengste poengrekke fra start

Oilers tok poeng i de første 17 kampene av denne sesongen. Det er ny klubbrekord.

Flest skudd på mål borte

Da Oilers dundret av gårde 66 skudd på borteis mot Narvik 7. oktober i fjor var det ny klubbrekord. Oilers vant for øvrig kampen med 8–1.

Pluss/minus-rekorden

Nolan Zajac er nå på pluss 37 mål. Det vil si at han er langt oftere på isen ved mål, enn når Oilers får mål mot. Klubbrekorden er pluss 43 på en sesong og tilhører Juha-Pekka Loikas (12/13) og Nick Bruneteau (15/16). Denne er det fortsatt mulig å ta for Zajac.

Lengste seiersrekke keeper

Henrik Holm har 16 kamper på rappen i mål denne sesongen med Oilers som vinner av kampen. Det er tangering av hans egen rekord fra i fjor.

«Shut-out» rekorden

Henrik Holm og Ruben Smith står nå likt på antal shut-outs i karrieren (20). Neste gang Holm holder nullen skriver han klubbhistorie for flest smultringer.

Redningsrekorder

Henrik Holm står nå med 1,8 mål mot i snitt per kamp og en redningsprosent på 93,3 så langt i sesongen. Ruben Smith har klubbrekordene over en sesong med 1,84 og 93,5 prosent redninger. Begge rekorder kan stå for fall.

Flest hjemmeseirer

Vinner Oilers de tre siste kampene vil de stå med 22 hjemmeseirer i år og tangere 2011/2012-sesongen.

Undertallsrekord

Færrest mål mot i undertall over en sesong er 26. Oilers har sluppet inn 24 til nå denne sesongen. Tetter de igjen, eller enda bedre holder seg unna fryseboksen i de siste tre kampene, ryker denne rekorden.

Personlige poengrekorder

Flere av spillerne har selvsagt satt rekorder for poengproduksjon over én sesong i grunnserien denne sesongen.
Et av flere eksempler er Daniel Bøen Rokseth. Backen står nå med 24 målpoeng. Det er en forbedring av persen med to poeng.

Mer fra Dagsavisen