Sport

Dette tenker de om hvilke 500 som skal få se Viking

Dersom Eliteserien skulle sparkes i gang 15. juni, med et tak på 500 mennesker innenfor portene, har Viking og Eirik W. Henningsen noen ytterst tøffe valg å ta.

Følg RA Sporten på Facebook!

Lørdag gikk kulturminister Abid Raja (V) ut med nyheten om at det ikke blir lov med arrangementer med over 500 mennesker samlet før tidligst 1. september.

Det betyr at dersom det gis grønt lys for å starte opp Eliteserien blir det for tomme tribuner eller med maks 500 inne på arenaen. I så fall er tenkt oppstart 15. juni eller 1. juli. Daglig leder Eirik W. Henningsen i Viking erkjenner at et slik scenario gir hodebry – ikke bare fordi klubbene selvsagt helst vil ha fulle tribuner.

LES OGSÅ: Nå vil de bare komme i gang

I dialog med fansen

For hvilke 500 skal i så fall få se Viking i denne perioden?

– Vi går selvfølgelig – i god Viking-ånd – i dialog med supportergrupperinger, samaridespartenere og sesongkortholdere for å finne så gode løsninger som er mulig med så kraftige begrensninger, sier Henningsen til RA.

– Vi kan vel trygt slå fast at det aldri har vært mer attraktivt å få tak i en billett til Viking-kamp om det blir løsningen?

– Det er det ingen tvil om, sier Henningsen.

Han vil ikke forskuttere noe enda, men hensynene som må tas er selvsagt mange.

Skal Viking prioritere sponsorene som betaler for gildet? Er det de mest lojale supporterne med sesongkort som får se kampene live? Blir det viktigste å få inn de syngende tilhengerne for å skape mest mulig liv og styrke hjemmebanefordel? Gjelder lojalitet? Blir det loddtrekning?

– Foreløpig vil jeg ikke si mer om det før vi har hatt denne dialogen, sier Henningsen.

Så krever også en slik løsning at en del biter faller på plass før den er mer enn en hypotese.

Håp for 4. mai

Torsdag har regjering og helsemyndigheter varslet ytterligere presiseringer rundt arrangementer med under 500 mennesker. Så har de videre sagt at de skal komme med en avgjørelse om trening med kontakt 4. mai.

Den siste avgjørelsen er i praksis det som vil bestemme om det kan spilles fotball i sommer.

– Får vi grønt lys er veien tilbake kort via treningskamper. Vi har sagt at vi behøver en måned. Da kan vi rekke 15. juni, sier Henningsen.
Han har forståelse og respekt for beslutningene som tas. Samtidig er han sikker på at det vil åpnes opp tidligere om det blir muligheter for det.

Skulle kamper med maks 500 på tribunen bli løsningen erkjenner han også at Viking vil utforske muligheten for en dispensasjon for å få inn enda flere tilskuere. Stadion tar 16.000 og det er mer enn nok plass til å overholde smitteregler.

– Den gordiske knuten er innslipp og utslipp av tilskuerne, sier Henningsen.

Mer fra Dagsavisen