Sport

Dette sier profilene med utgående kontrakt om framtiden

Siden 1. juli har seks Viking-spillere stått fritt til å forhandle med nye klubber ettersom kontraktene går ut om et halvt år. Noen av dem har alt følere i markedet – og lytter gjerne til tilbud fra andre.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Blant dem som ikke har kontrakt for 2021 er noen av de helt faste spillerne. Det gjelder både Ylldren Ibrahimaj og keeper Iven Austbø.

De andre fire er alle i kategorien A-lagsspillere som har vært på banen en del denne sesongen. Felles for alle er at Viking foreløpig ikke har kommet med nye tilbud.

– Vi har hatt samtaler med noen av dem, men ingen har fått konkrete tilbud fra oss. Jeg tenker vi venter litt utover høsten og vurderer, sier trener Bjarne Berntsen til RA.

Han peker på at omstendighetene er forskjellige. I ett av tilfellene har klubben kommet med tilbud, men spilleren har takket nei. Det gjelder Ylldren Ibrahimaj.

Så er det andre tilfeller hvor klubben og Berntsen vil se prestasjoner før belønningen eventuelt kommer.
Dette tenker de seks om veien videre selv:

LES OGSÅ: Burchnall fikk sparken i Sverige

Iven Austbø (35):

Keeperkjempen har kanskje vært på sitt aller beste siste halvannet år, men framtiden er likevel i det blå for veteranen.

– Jeg vet ikke hva som skjer neste år. Det kan bli Viking, eller kanskje sivil jobb om de ikke tilbyr meg noe. Så vil jeg selvsagt også være åpen for å lytte til andre klubber om det er et veldig interessant tilbud, sier Austbø til RA.
Han stresser ikke. Fotball er fortsatt gøy og helsen er god. Det er ikke slik at han går med tanker om å legge opp nå.
Høyst sannsynlig vil nok også et tilbud komme fra Viking om han holder nivået han har vist til nå. Bjarne Berntsen sier til RA at han er meget godt fornøyd – spesielt med jobben han har gjort med å ta tak i fysikken etter den noe brokete 2018-sesongen.

– Så er fotball. Du vet aldri hva som skjer. Jeg blir ikke bitter om Viking vil satse på noen andre. Klubbene må få lov til å ta sine valg. Det er noe jeg alltid har respektert.

Interessen for Austbø utenifra har ikke vært stor.

– Det er nok ingen som regner med at jeg vil vurdere å flytte på meg, sier Austbø – som raskt følger opp med at det skal noe helt spesielt til før han vil få lyst til det også.

Even Østensen (27):

Måltyven fra Hjelmeland ble skadet etter fem kamper og én scoring så langt i serien i år. Han legger ikke skjul på at det kom ubeleilig med tanke på at han er på utgående avtale.

– Så er det korrekt at jeg ikke er i dialog med Viking foreløpig og at jeg nå kan prate med hvem jeg vil. Foreløpig er det heller ingen andre på banen, sier han.

Angriperen er innstilt på å jobbe seg tilbake fra skaden og gjøre det så godt som mulig i Viking. Han kan godt tenke seg en ny avtale i klubben.

Rolf Daniel Vikstøl (31)

Forsvareren fra Kristiansand er ingen ungfole mer. Likevel er han klar i talen:

– Vi får se hva det blir til neste år. Jeg har en agent som har dialog med andre interesserte klubber. Det som er sikkert er at planen min er å spille så lenge som mulig. Kroppen er fin og jeg føler at jeg har mange år igjen på høyt nivå. Skader har jeg heller ikke hatt mange av.

«Røde-Rolf» har kun to seriekamper i innledningen av årets sesong.

– Men jeg hører gjerne på Viking om de vil gå i dialog.

Jefferson De Souza (24):

Den dribleglade vingen har fått sine tre første kamper i Eliteserien og er definitivt i en alder som også gjør ham attraktiv for andre.

– Men nå tenker jeg mest på at jeg må prestere så godt som mulig den tiden jeg har igjen av kontrakten. Så tar vi det derfra. Jeg har lyst til å bli værende, men ikke snakket med klubben om ny avtale ennå, sier «Jeffy» til RA.

Ylldren Ibrahimaj (24):

Fjorårets assistkonge i Eliteserien er definitivt en spiller Viking ikke vil miste. Likevel har han sagt nei til å signere ny avtale og er klar på at han har lyst til å prøve seg i utlandet.

– Per dags dato er situasjonen slik den har vært lenge. Det har ikke vært noen utvikling. Hvem har ikke lyst til å prøve seg ute? Jeg har selvsagt det! Alle er lystne på nye utfordringer og nye ting.

Han sa i vinter nei til en polsk klubb. Det kan ikke være hva som helst. Det må trigge. Samtidig har han også hele tiden vært tydelig på at han trives i Viking og at ingen dører er stengte om situasjonen tilsier det.

– Ingenting er uaktuelt. Så må ting klaffe. Mye må passe. Jeg tar dette dag for dag og tenker kun på Viking nå. Det er en fin gjeng og jeg liker trenerapparatet. Ikke minst er fansen fantastiske.

Zymer Bytyqi (23):

Vingen, som tidligere har prøvd seg som utenlandsproff, er ikke fornøyd med spilletiden. Til Aftenbladet sa han søndag at han mente klubben også måtte vise ham tillit om en ny avtale skulle bli aktuell. Bjarne Berntsen parerte med at Bytyqi må prestere jevnere på høyt nivå før dialog kan opprettes.

Nå har han likevel lagt lokk på saken og ønsker i størst grad å la beina og andre prate.

– Jeg har bestemt meg for at jeg ikke kommer til å snakke mer om framtiden. Det må tas med agenten min. Det eneste jeg konsentrerer meg om er fotballen, og levere på banen, sier Bytyqi til RA.

Mer fra Dagsavisen