Sport

Dette sier Oilers om CHL-endringene

Champions Hockey League (CHL) utsetter oppstarten i en måned og vil sette i gang 2020/21-sesongen 6. oktober. Samtidig ser Pål Higson i Oilers definitivt faren for at hele turneringen kan ryke.

Følg RA Sporten på Facebook!

I utgangspunktet skulle første kampdato i europacupen vært 3. september. Koronapandemien fører imidlertid til usikkerhet for det meste av idrett i Europa.

– Champions Hockey League er en turnering med 13 nasjoner involvert, og det betyr at vi avhenger av avgjørelser og retningslinjer fra 13 ulike regjeringer. Lagene må kunne reise, og målet vårt er at kampene skal spilles med tilskuere i arenaene. På bakgrunn av det, og som følge av usikkerheten rundt om på kontinentet, har vi bestemt oss for å være proaktive og ikke risikere å måtte ta hasteavgjørelser tett opp mot startdatoen, sier CHL-president Peter Zahner.

LES OGSÅ: Tommy Kristiansen sa nei til utenlandsk klubb

Higson skjønner avgjørelsen

I pressemeldingen fra CHL gjøres det også klart at turneringsformatet endres kommende sesong. Gruppespillet droppes, og de 32 lagene, blant dem Stavanger Oilers, går rett løs på utslagskamper fra første runde.

Det er som alt annet i disse tider bare å forholde seg til det. Selvsagt er det synd at det ikke blir en full CHL-sesong, men jeg forstår det. Når vi ikke en gang gang gjennomføre nasjonal idrett blir det selvsagt enda vanskeligere med internasjonal, sier sportsdirektør Pål Higson i Oilers til RA.

Oilers fikk plassen i turneringen som vinner av grunnspillet. CHL offentligjorde det samtidig som sluttspillet ble avlyst.

Frykter alt kan bli avlyst

Frykter du at hele turneringen kan gå fløyten?

Det er selvsagt en reell fare for at vi ikke får gjennomført CHL denne sesongen, erkjenner Higson.

Oilers har likevel ikke tjent store penger på deltakelsen i sesongene hvor de har vært. Hockeyversjonen av mesterligaen kan ikke sammenlignes med økonomien i fotballens.

Det er ikke veldig mye penger i det og det er heller ikke en aktivitet vi har budsjettert med. Så er det samtidig sånn at alle inntekter vil være kjærkomne for oss framover, sier Higson.

Han peker uansett på det sportslige som aller viktigst.

Sportslig har deltakelsene der vært veldig gode opplevelser og en driver for kvalitet hos Oilers. Vi gleder oss veldig til å delta, men tar dette som det kommer.

Get-ligaen er foreløpig oppsatt med start som planlagt. Diskusjonen her går rundt om det blir med eller uten tilskuere. Klubbeier Tore Christiansen har vært klar i talen på at det siste alternativet vil gi konkurser i norsk hockey.

Mer fra Dagsavisen