Sport

Dette sier Mauldin etter skaden

Oilers-profilen forlot isen med enorme smerter under kampen mot Våleranga.

Følg RA Sporten på Facebook!

I det tjuefjerde minutt av bortekampen mot Vålerenga kolliderte Greg Mauldin (37) med VIFs Leo Halmrast. Det ble kne mot kne, og endte på verst tenkelig vis.

– Vi hadde kontakt da jeg sto opp. Jeg følte med en gang at noe spratt ut. Da jeg traff isen kjente jeg med en gang at det var noe alvorlig, sier Mauldin til RA.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Ikke som først antatt

Det var ikke kneet som ble skadet, det bekrefter Mauldin etter kampen.

– Det er hamstringen. Jeg vet ikke så mye mer ennå. Nå skal jeg hjem til Stavanger og ta MR-bilder. Da får vi se hva legen sier.

Amerikaneren har spilt seniorhockey siden 2004. Han debuterte i NHL før flere av lagkameratene hadde lært å stå på skøyter. Da han kjente smertene i hamstringen visste han at det ikke var en pust i bakken som måtte til.

– Jeg håpte at det ikke var for alvorlige. Jeg visste at jeg var ute resten av kampen da jeg kom meg av. Jeg har spilt lenge, og har ikke hatt mange alvorlige skader. Her kunne jeg føle smerten på en helt annen måte, sier 37-åringen.

På skadelisten er spillere som David Morley og Kristian Forsberg. Deres betydning for laget er stor. Thomas Berg-Paulsen ble også skadet etter over 20 kamper uten mål mot seg på isen. Nå er også Mauldin å finne på listen over spillere med skade.

LES OGSÅ: Holm på vei mot klubbrekord

Bedre av Oilers

Vålerengas gullhjelmbærer Tobias Lindström sendte Oslo-klubben i ledelsen mot slutten av første periode. Oilers var raske til å respondere. Etter 1.02 av andre periode var det Dan Kissel som utlignet for Oilers, assistert av Tommy Kristiansen. Kristiansen sendte Oilers i ledelsen ti minutter senere, etter en nydelig pasning fra Rylan Schwartz. Der sikret Nolan Zajac seg assist, og er dermed ett poeng nærmere poengrekorden i GET-ligaen for backer.

Mot slutten av andre periode var det Villiam Strøm som utlignet for Vålerenga. Den storvokste trønderen spilte for Oilers i 2017/18-sesongen. Den sesongen scoret han kun ett mål. Kveldens scoring var hans fjerde for Vålerenga i inneværende sesong.

Magnus Brekke Henriksen sendt hjemmelaget i ledelsen med litt under 14 minutter igjen av kampen. Oilers jaktet utligning, og de siste fem minuttene hadde Vålerenga knapt pucken. Det var flere store sjanser for Oilers. Med litt under tre minutter igjen av kampen tok Oilers timeout. Da ble målvakt Henrik Holm tatt av isen. Oilers spilte med seks utespillere for å utligne, men det ble med jakten.

– Det var en god kamp. Vi spilte hardt, men havnet på feil side til slutt. Jeg synes at spillerne ga god innsats, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til RA.

LES OGSÅ: Derfor gikk rullegardinen ned hos Tommy: - Skulle nok aldri spilt kampen mot Grüner

Oilers har tapt tre av sine siste fire kamper. Mauldin er rask med å snakke om sluttspillet.

– Vi må komme oss tilbake. Vi må spille på rett måte fram mot sluttspillet. Jeg synes at vi spilte bedre i begynnelsen av andre periode, sier Mauldin.

Bjorkstrand synes at laget gjorde en bedre kamp mot Vålerenga enn de siste kampene.

– Vi skal fortsette med det vi har gjort. I dag spilte vi bedre enn de forrige kampene. Vi skal bli bedre for hver dag, og nå må vi se om vi kan score flere mål, sier Bjorkstrand.

Kampfakta:

Ishockey, GET-ligaen.
Vålerenga – Oilers 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Furuset Forum, 1002 tilskuere.
Mål: 1. periode: 1-0 (18.17) Tobias Lindström (Kalle Ekelund, Martin Røymark).
2. periode: 1-1 (21.02) Dan Kissel (Tommy Kristiansen), 1-2 (31.48) Kristiansen (Rylan Derek Schwartz, Nolan Zajac), 2-2 (38.05) Villiam Strøm (Karl Ove Henrik Olsen, Magnus Brekke Henriksen).
3. periode: 3-2 (46.28) Henriksen (Jonas Oppøyen, Jørgen Kvarud Karterud).
Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min., Oilers 3 x 2 min.

Mer fra Dagsavisen