Sport

Dette sier Higson om når gulltoget går for Oilers

Mange lurer på når toget er gått for Oilers i forhold til å snakke om seriegull. Sportsdirektør Pål Higson har noen klare tanker om det. Han innrømmer også at en pause kommer godt med nå for et lag som har fått nok en skade på en nøkkelmann.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter torsdagens serierunde er Oilers nest sist (!) med fattige seks poeng. Det er allerede 15 poeng opp til VIF og lørdagens motstander Frisk i toppen – selv om Oilers har henholdsvis en og to kamper til gode.

– Det første som slår meg inn er at vi ikke kan tenke på avstanden opp nå. Det må summeres opp om seks måneder. Det eneste som betyr noe for oss er det som skjer nå, sier Higson til RA – og fortsetter:

– Dess større avstanden opp blir jo mindre er selvsagt sjansen til å ta de andre igjen. Men for oss handler det om å komme ut av det og jobbe med et kortere målsettingsbilde. Så får vi se om vi kan kjempe oss inn i toppstriden ettervert. Her spiller nå også selvsagt de andres resultater inn.

Han peker på at det er «sinnssykt» mange poeng som skal kjempes om fortsatt. Å snakke om bunnstrid eller toppstrid er bare tull foreløpig. Alt må handle om prestasjoner i nuet. Om å få Oilers til å se ut som et kollektiv og prestere slik klubbledelsen er ganske sikre på de har kapasitet til.

LES OGSÅ: Rokseth sikter seg inn på comeback mot Frisk

Krevende spillestil

– Er spillestilen til Todd Bjorkstrand så komplisert at dette blir vanskelig å få til med mange nye som kom inn seint?

– Det er et godt spørsmål hockeyfaglig sett. Spillestilen er ikke komplisert, men krevende. For å ha suksess med dem må du ha ekstremt god samhandling i gruppen. Spillerne skal være ekstremt aktive på hele banen. Havner du på etterskudd i valg og i posisjonering blir vi ekstra sårbare. Med for store avstander kam vi bli overspilt. Stilen vår er ekstremt vanskelig å spille mot når det stemmer. Når det ikke gjør det kan en ende opp med å bruke mye energi uten å få betalt. Det er mer komplisert å sette det i kamp om poeng, erkjenner Higson.

Da Oilers herjet i Petter Thoresen-tiden handlet det ofte om et mønster med å lempe pucken opp i rundvantet, grave den ut, spille ut på blå – og pepre keeper med distanseskudd med trafikk foran mål.

Det var enkelt, men dødelig effektivt.

Nå spiller Oilers en mer puckbesittende hockey hvor oppspillsmønstrene er veldig annerledes – selv om målet fortsatt er å dominere kampene.

Skade for Joey Martin

I så måte erkjenner Higson at pausen som kommer etter Frisk-kampen lørdag er langt mer beleilig enn normalt for å finne struktur, flyt og selvtillit.

– Jeg tror definitivt at tid og fred til å jobbe er god ting nå. Pausen er mer velkommen enn normalt. Så gjelder det å bruke den godt.

I forhold til skader gjelder det også i høyeste grad at pause nå er greit. Det eneste Oilers er gode på nå er å ha mange på den listen.

Joey Martin er usikker lørdag etter en trøkk sist. Han trente ikke fredag. Det kan ende i omstokk av rekker.

Så er både Tommy Kristiansen, André Bjelland Strandborg og Ludvig Hoff ute. Hoffs hamstringsskade er de fortsatt usikre på tidsaspektet på.

– Det går nok noen uker, men hvor mange vet vi ikke. Slik er det med strekk, sier Higson.

Mer fra Dagsavisen