Sport

Dette sier Berntsen om kjøp etter Pereira-salget

De siste bekreftelsene er på plass og ganske snart setter Adrian Pereira (21) seg på flyet til Hellas for medisinsk test og forhandling av kontrakt. Viking er alt godt i gang med å finsikte nye aktuelle spillere.

Følg RA Sporten på Facebook!

Bjarne Berntsen bekrefter overfor RA at alle bekreftelser er i boks. Adrian Pereira selv fikk ikke trene med Viking tirsdag og ønsker selv ikke å uttale seg før alt er på plass.

– Han reiser nedover onsdag eller torsdag for å gjøre unna de formelle tingene.

Viking vil ikke risikere salget med en skade. Berntsen regner uansett med at alt vil gå i orden med det medisinske.

– Det har vel bare skjedd en gang før i min tid at en overgang har strandet på det. Da gikk en overgang for Rikhardur Dadason i vasken, sier Berntsen – som neppe tror det vil skje med unge og friske Pereira.

LES OGSÅ KOMMENTAR: «Skulle de rykke ned vil mange peke på salg som en ekte gresk tragedie»

Helt trygge på PAOK

Normalt ville kanskje Viking vært skeptiske til avtaler som innebærer flere utbetalinger med greske klubber. Kanskje spesielt i tiden vi lever i nå. Samtidig er de helt trygge med PAOK.

– Ettersom de spiller i Europa kan de ikke tillate seg å ikke gjøre alle utbetalinger. Da ryker automatisk plassen i europacupen, sier Berntsen.

Han er også veldig trygg på PAOK i utgangspunktet.

– Vi har gjort våre undersøkelser og dette er en solid klubb.

Finsikter nye spillere

– Vil denne overgangen gi deg midler til å handle?

– Det kan åpne for det, men vi hadde nok også hatt muligheter uten den. Samtidig skal vi ikke gjøre noe forhastet. Om vi henter noen skal de passe.

– Og da vil du også ha noen som kan forsterke laget direkte?

– Ja. Så håper vi å treffe slik vi har gjort i noen vinduer før, men det krever at vi gjør et skikkelig arbeid med referanser.

– Skjer det noe konkret allerede?

– Vi ser på videoer av aktuelle spillere nå. Speideravdelingen vår opererer med skyggelag. Så må vi inn for å finsikte om noen anbefales, sier Berntsen.

Uansett er behovet mindre enn det ville vært uten Sondre Bjørshol og Iven Austbø i full trening. Sistnevnte er nå også med fra fullt fra onsdag.

Overgangsvinduet inn i Norge åpnet for øvrig tirsdag og er åpent til 5. oktober.

Mer fra Dagsavisen