Sport

Dette sier assistkongen om framtiden nå

Ylldren Ibrahimaj (24) var i vinter klar på at han ikke ville signere ny avtale med Viking. Utlandet var drømmen. Siden det har verden endret seg totalt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter det store gjennombruddet i fjor, med tittelen som spilleren med flest målgivende pasninger i Eliteserien på CV-en, tenkte eleganten at det var på tide med neste steg.

Det steget skulle inkludere utlandet. Bjarne Berntsen svarte umiddelbart med å slå fast at indreløperen var til salgs – slik at Viking skulle ha en mulighet til å få noen kroner nå i sommer.

Så endret verden seg fullstendig. 12. mars stengte Erna Solberg ned Norge. Koronaviruset har også endret det internasjonale fotballmarkedet. Å komme seg ut for å følge drømmen er ikke like enkelt.

– At har forandret seg voldsomt. Det er det ingen tvil om en gang. Vi skulle jo ha spilt kamper nå, sier Ibrahimaj til RA – og fortsetter:

– Egentlig har jeg tenkt veldig lite på fotballframtiden min i denne tiden. Det har vært mye verre ting å tenke på. Så er det klart at på et eller annet tidspunkt må jeg ta stilling til dette, sier han.

LES OGSÅ: Nå blir Veton snytt for pipekonsert fra 16.000 i Bergen

– Lettere som bosman

Alternativene som er på bordet er ganske enkle å forholde seg til. Han kan fritt forlate Viking som bosmanspiller i vinter, signere en ny avtale nå, eller klubben kan selge ham i sommer.

Det siste var kanskje mest realistisk før koronaviruset gjorde sitt inntog.

– Nå er det nok ikke det i like stor grad. Markedet er ekstremt usikkert. Mange av ligaene er stengt ned og vi vet ikke når de starter. Jeg ser det egentlig ikke som veldig realistisk at jeg kan bli solgt i sommer, erkjenner han.

Ibrahimaj kjenner naturligvis mekanismene. Luksusen med å bruke sårt tiltrengt likviditet, på en spiller man kan få gratis seks måneder etter, er det nok få som nå vil og kan ta seg råd til.

– I noen av ligaene snakkes det om start igjen i september. Vi vet så lite. Egentlig vet vi jo ikke hvordan det vil se ut i vinter heller, men det er nok en fordel å være bosman.

– Blir kult å prøve det

Ibrahimaj har aldri lagt skjul på at han trives i Viking og i Stavanger. Det er overhodet ikke det ønsket om å komme ut handler om. Det er eventyret og guttedrømmen som krever næring. At han er hvor han er i denne krisen er han kjempeglad for.

– Jeg kunne definitivt vært steder hvor det ser mye verre ut enn i Norge. Det er trygt. Jeg er takknemlig for å være her nå.

Ibrahimaj har aldri stengt døren for å bli i Viking, men ingen av partene har tatt noe initiativ for å gå videre med samtalene nå.

Det lever midtbanemannen greit med. Han vil se hva som skjer og ha alternativene på bordet.

Akkurat nå er han bare glad for å kunne spille fotball igjen.

– Det er helt nydelig å komme i gang igjen med kontakt på trening. Fotball med dueller er noe annet.

Da får det være at Viking-spillerne nærmest lever i karantene.

Denne uken slipper for øvrig Viking-spillerne unna med tre dager på treningsfeltet.

Planen er at de så skal få ta langhelg med fri i fire dager.

Det blir siste gang på lang, lang tid den muligheten kommer. Kampprogrammet ut året vil bli på et helt annet nivå enn hva de er vant med.

– Egentlig synes jeg det er gøy når kampene kommer så tett. Vi prater alltid om hvor tett programmet er i England. Nå får vi prøve det. Det skal bli kult med en sesong hvor mye vil handle om kamper og restitusjon.

Mer fra Dagsavisen