Sport

Dette peker toppscoreren på etter Vikings bortetap

Viking Håndballs Kjartan Johansen var klar på hvorfor Viking tapte borte mot Haslum onsdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Onsdagens Viking-kamp mot Haslum endte 29-25, og toppscorer Kjartan Johansen brukte tid med laget etter oppgjøret for å finne ut hva som førte til tapet.

– Det er en kamp hvor vi dessverre ikke får stå mye seks mot seks i forsvar. Jeg synes vi står fint når vi står i etablert forsvar, men vi får alt for mange kontringsmål mot oss. Vi taper på at vi ikke er gode nok til å løpe hjem og blir straffet på alle våre feil, sier Johansen til RA.

LES OGSÅ: Protest etter Viking-poeng

Viking hadde 43 skudd mot Haslums 48.

– Den største forskjellen er at sjansene våre er 95 prosent, mens Haslums er 100 prosent, sier toppscoreren.

Etter ni kamper ligger laget over nedrykkstreken, med ett poeng ned til Halden. Søndag kommer serietoer ØIF Arendal til Stavanger idrettshall.

LES OGSÅ: Viking kollapset da profilen ble skadet og protest ble varslet

– Det er noe vi ser fram til. Nå har vi lagt Haslum-kampen bak oss. Vi vet det blir en tøff kamp mot et topplag for oss. Vi må minske antall feil i angrep, slik at vi får stå i etablert forsvar. Det er nok det enkleste å jobbe med. Vi må være mer kyniske i angrep. Vi spiller godt offensivt. Det er for mange utvisninger og for mange kontringsmål mot oss, sier Johansen.

– Dere spiller mange jevne kamper, hva gjør at dere ikke klarer å avgjøre dem?

– Det er noe med å finne fram vinnerkulturen igjen. Hele forrige sesong klarte vi å vinne og snu kamper rolig i 1. divisjon. Nå er det mer fysikk og lagene er mer kyniske enn oss. Nå får vi se om vi kan avgjøre noen kamper mot slutten på rutine, sier en kampklar Johansen.

LES OGSÅ: Viking HK røk borte: - Vi tapte på det mentale

Kampfakta:

Rema 1000-ligaen, håndball.
Haslum-Viking 29-25 (16-12)

Skudd: 48-43
Toppscorer Viking: Helgi Høydal 7.

LES OGSÅ: Johansen dominerte fullstendig

Mer fra Dagsavisen