Sport

Dette får Herrem til å smile bare hun snakker om det

Camilla Herrem lever godt med koronaforviklinger og utsatte kamper på alle fronter – om én ting slår til samtidig.

Følg RA Sporten på Facebook!

Slår de Fredrikstad lørdag er de historiske. Aldri før har klubben klart det.

Samtidig er cupfinalen satt opp 29. desember. Da skal Herrem, og store deler av troppen til den antatte finalemotstandere Vipers, sitte i karantene etter EM.

– Slik reglene er nå tenker jeg den må bli utsatt noe – hvis ikke det endres til at to negative tester er det som gjelder, sier Herrem – og fortsetter:

– Vipers har jo med fem-seks spillere til EM. Da går det nok ikke med ti dager karantene.

LES OGSÅ: Slik kan Sola-ta nok et steg

Tar ikke noe på forskudd

Samtidig er hun klar på at semifinalen skal spilles. Egentlig skulle den gått forrige helg, men grunnet korona hos Fredrikstad ble den utsatt. Det lever Herrem godt med. Spesielt siden den likevel spilles før jul og det samtidig ga vingen Maja Magnussen tid til å riste av seg en skade.

– Vi er definitivt ikke i noen cupfinale ennå. Seriekampen i Fredrikstad var tøff. Vi vant med nød og neppe. Her må vi ha beina på bakken.

– Hva vil det bety for deg med en finale?

– Jeg smiler bare jeg snakker om det. Jeg har vært i mange før med Byåsen. Noen har vi tapt og noen vunnet, men å klare det med moderklubben er noe helt spesielt.

Enorm endring

Spesiell er også måten det har snudd på for Sola. Fra å nesten rykke ned i fjor er det helt med der oppe i toppen mindre enn et år etterpå.

– I fjor hadde vi to poeng da jeg dro ut til mesterskap med landslaget. Da er det langt å foretrekke at noen forskutterer en cupfinale, sier hun – og ler godt.

Herrem merker godt at det koker rundt Sola-jentene. At hjemstedet er en egen liten komuneboble midt i storbyen gjør det ekstra stas.

– Hele Sola virker å være en del av det som nå skjer. Alle er så engasjerte. Steffen (Stegavik) og meg får tommel opp når vi leverer i barnehagen. Det er noe helt annet enn slik det var i fjor. Det var langt kjipere, sier Herrem.

Mer fra Dagsavisen