Sport

Dette er sportsdirektør Higsons forventninger

Oilers vant gull forrige sesong før sluttspillet ble avlyst. Dette sier sportsdirektør Pål Higson om forventningene nå.

Følg RA Sporten på Facebook!

Higson tror på en jevnere liga denne gangen enn da Oilers satte poengrekord i fjor, men listen er definitivt lagt høyt også intert.

At RA-spor­ten tip­per Oilers som se­rie­mes­ter i 2020/21-se­son­gen overrasker ham ikke.

– Vi har en for­vent­ning til oss selv også om å slåss om mes­ter­skap. Det er hyg­ge­lig at folk har tro på oss, sier Higson til RA.

Det har ikke vært noen end­rin­ger i klub­bens mål­set­tin­ger gjen­nom som­me­ren.

– Vi har de fas­te må­le­ne for det vi hol­der på med. Vi skal være i top­pen i se­rie­spil­let, og være i fi­na­len. Det ul­ti­ma­te må­let er å vin­ne. Vi vet vi har en klubb og et mann­skap som skal være i po­si­sjon til å kjem­pe om det, sier Higson, før han fort­set­ter:

– Vi vet også at det er fle­re and­re lag som er i po­si­sjon til det, så det er en tøff jobb, men det er må­let i star­ten.

LES OGSÅ: Så stor blir regningen til Christiansen for sesongen

– Jevnt

Sports­di­rek­tø­ren spår en tett liga.

– Hvis vi ser på de åtte beste i år blir det spen­nen­de. Det kom­mer til å bli jevnt. Det kom­mer til å være god kon­kur­ran­se in­nen­for to-tre plas­ser for alle lag.

– Ni­vå­et kan ha til­tatt

Ko­ro­na­pan­de­mi­en har på­vir­ket klubb­øko­no­mi­en for Oilers, og sports­lig ble kon­se­kven­se­ne at lage­nes kon­takt­tre­ning måt­te opp­hø­re umid­del­bart. Nå skal lage­ne være klar til se­rie­start. Higson tror ikke ni­vå­et på eli­te­se­ri­en svek­kes.

– Hvis de and­re lage­ne har kom­met ut av som­me­ren som oss er det in­gen­ting som til­si­er at det skal være svek­ket. Ni­vå­et kan ha til­tatt enda mer med over­gan­ge­ne. Jeg tror vi får en sports­lig bra liga med man­ge lag som kan være med og slåss om plas­se­rin­ge­ne, sier Higson.

Blant de vir­ke­li­ge sto­re over­gan­ge­ne står Oilers for fle­re av dem. Ny­sig­ner­te Chad Costello, som er ven­tet spil­le­klar om noen uker, kom­mer fra den tys­ke topp­li­ga­en DEL, hvor han for­ri­ge se­son­gen pluk­ket nest flest po­eng. Lillehammer har sig­nert An­dre­as Martinsen, som de siste se­son­ge­ne har vært un­der kon­trakt med for­skjel­li­ge NHL-klub­ber.

Mer fra Dagsavisen