Sport

– Det er overhodet ingen dårlig stemning mellom oss

På tross av at trener Bjarne Berntsen har sagt rett ut at Ylldren Ibrahimaj er til salgs merker ikke assistkongen forskjell i hverdagen. Det roser han Viking for.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det offensive esset er den største profilen i Jåttåvågen med uavklart framtid. Kontrakten går ut etter 2020 og han har så langt sagt nei til å forlenge. Ibrahimaj går med en drøm om utlandet – og har alt sagt nei til en polsk toppklubb.

På samme tid har Bjarne Berntsen gått ut i RA med klar beskjed om at spilleren er til salgs. Slik må det være fra et forretningsmessig ståsted med en mann Viking vil beholde.

En skulle kanskje tro at de to ville skult litt på hverandre som resultat. Slik er det ikke.

Passiaren er av den hyggelige sorten og Ibrahimaj er åpenbart en del av planene. I alle fall fram til han ikke er det.

– For meg har hverdagen vært helt vanlig. Det har overhodet ikke vært noen dårlig stemning mellom oss, sier Ibrahimaj.

Han er samtidig glad for at treneren også har et pragmatisk forhold til situasjonen. Rekken av spillere som har blitt benket, som resultat av å ikke ville forlenge kontrakter, er lang i fotballverden. Det vet også 24-åringen som tok eliten med storm i fjor.

– Alle blir behandlet likt i Viking. Det setter jeg pris på. Jeg er ikke den eneste i en slik situasjon og vil heller ikke være den eneste her som vil havne i den, sier han.

LES OGSÅ: Berntsen: – Ibrahimaj er til salgs

Ikke mer forhandlinger

Berntsen har selv vært klar i talen på at Viking må tåle situasjoner hvor spillere spekulerer i å bli kontraktsløse for å få større valgmuligheter. Han peker også på at de mørkeblå selv ser etter gratisspillere.

Ettersom det internasjonale vintervinduet stengte 31. januar er det nå lite sannsynlig at det skjer noe mer rundt Ibrahimaj før til sommeren. Selv om noen få ligaer fortsatt er åpne er det ikke noe som trigger.

– Per dags dato er det ikke aktuelt å skifte klubb. Jeg hopper ikke på hva som helst. Til det har jeg det for godt i Viking. Det vil jeg først vurdere om det kommer et tilbud som føles riktig.

– Det skal være en kraftig oppgradering?

– Ikke nødvendigvis kraftig, men det må komme noe som er rett. Det har det ikke gjort.

– Har det vært mer kontakt mellom deg og Viking for å forlenge her?

– Nei. Nå har det vært stille.

LES OGSÅ: Vikings økonomisjef (24) er yngst i Eliteserien

Vil forsvare tittelen

Spilleren som ble delt assistkonge i Eliteserien i fjor konsentrerer seg nå mest om å komme i samme form. Noen store mål for 2020 har han ikke satt seg. Han forsvarer samtidig gjerne tittelen som assistkonge.

– Det er målpoeng det handler om for en offensiv spiller.

– Assistene stanset helt opp etter at RA skrev om at du kunne sette ny eliteserierekord i fjor?

– Dere skal ikke få skylden, men ja! Jeg vet ikke hvorfor.

At han ble benyttet mer på kanten i avslutningen kan ha en sammenheng. Det er som indreløper han liker seg best og hadde flest assister i fjor.

Søndag møter Viking og Ibrahimaj for første gang i år Eliteseriemotstand i Stabæk.

– Det blir interessant å se hvor vi står. En god følelse og en god prestasjon er hva vi ønsker å få ut av det. Så skal vi prøve å holde nullen denne gangen. Vi scorer nesten alltid, sier Ibrahimaj.

Mer fra Dagsavisen