Sport

– Det er dei­lig å være på is igjen

Nesten et halvt år etter Norge ble stengt ned er Oilers tilbake på is igjen, og permitteringene avsluttet. En av spillerne manglet.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

På isen var det mye gle­de un­der tre­nin­gen. Blant de for­nøy­de var Oilers-ve­te­ra­nen Dan Kis­sel.

– Det er godt å være til­ba­ke, det har vært spe­si­el­le om­sten­dig­he­ter, sier Dan Kis­sel til RA.

LES OGSÅ: Se bildene fra den første treningen

Tre­nings­øk­ten ble le­det av as­si­stent­tre­ner Juha Kau­nis­mä­ki og keep­er­tre­ner Lu­bos Pisar. Ho­ved­tre­ner Todd Bjorkstrand er i ka­ran­te­ne, si­den han kom fra USA. Han får trene laget igjen tirs­dag om en uke.

– Det er dei­lig å være på is igjen. Det stop­pet plut­se­lig opp, så det er en rik­tig fø­lel­se når vi gå på isen nå, sier Kau­nis­mä­ki, som er im­po­nert over for­men til spil­ler­ne sine.

– Gut­te­ne har trent vel­dig bra i som­mer, det er ty­de­lig når vi kom­mer på is. Vi har hel­dig­vis fine for­hold her i DNB Arena, som leg­ger til ret­te for en god tre­nings­hver­dag.

Han er for­nøyd med å ha fa­si­li­te­te­ne i DNB Arena til dis­po­si­sjon for spil­ler­ne un­der opp­kjø­rin­gen.

LES OGSÅ: Oilers-treneren i karantene

«I’m in»

Med alt som står på, som ikke er ho­ckey­re­la­tert, har det vært vik­tig for den finsk­nors­ke tre­ne­ren å bru­ke lagets slag­ord. På skil­te­ne i gar­de­ro­be­gan­gen står det «I’m in».

– Det gjel­der vir­ke­lig nå som vi er til­ba­ke. Når vi kom­mer her må vi leg­ge fra oss alt av uten­fra og jobbe med tre­nin­gen, vi skal gi alt, sier «Kaunis».

LES OGSÅ: Dette sier ekspertene om Oilers før oppkjøringen

Ny mann

Blant spil­ler­ne på isen var det en ny mann til ste­de. Kris­ti­an Øst­by had­de sin før­s­te is­økt med Oilers.

– Det er godt å kom­me i gang, selv om det all­tid er tungt den før­s­te uken på is. Det blir også mye slurv i star­ten, sier Øst­by.

Bac­ken flyt­tet til Stavanger tors­dag i for­ri­ge uke. Selv om det er en ny by for den 201 cen­ti­me­ter lan­ge 24-år­in­gen er det ikke van­ske­lig å finne folk han kjen­ner fra før. Laget har al­le­re­de fle­re spil­le­re fra hans hjem­by, Sarps­borg. Tom­my Kristiansen har ruk­ket å bli blant ve­te­ra­ne­ne i laget, mens An­dre­as Kla­ve­stad spil­te seg inn som en av de beste bac­ke­ne for­ri­ge se­song.

– Jeg kjen­ner jo en del på laget godt fra før. Det er jo litt sar­pin­ger, så det har gått fint, sier Øst­by.

LES OGSÅ: Forlenget avtale

Brassart på vent

Brady Brassart mang­let da Oilers-spil­ler­ne gikk på is. Han er fort­satt på and­re si­den av At­lan­te­ren.

– Han har ikke kom­met ennå. Han mang­ler ar­beids­til­la­tel­sen sin, og den er nød­ven­dig for å få inn­rei­se. De pa­pi­re­ne har lig­get hos UDI si­den juli. Vi ven­ter ennå på svar, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson.

Når pa­pi­re­ne med UDI er i or­den kan Brassart rei­se til Stavanger, og slut­te seg til laget. Det samme gjelder trolig David Morley, som også har vært hjemme i sommer. De vil  au­to­ma­tisk få ti da­gers ka­ran­te­ne ved ankomst, slik som Oilers-tre­ner Bjorkstrand har nå.

Mer fra Dagsavisen