Sport

Derfor vraket han andre klubber for å bli

Underveis i kampen mot Sparta offentliggjorde Oilers at Todd Bjorkstrand fortsetter i to nye år. Samtidig innrømmer han at det var andre interessenter i bildet.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Det har en periode vært spekulert rundt framtiden til amerikaneren, men i midtperioden av oppgjøret lørdag annonserte treneren selv at han har forlenget med en kort video på kuben i DNB Arena i et brudd i spillet.

Bjorkstrand, som nylig førte Oilers til klubbens første tittel siden 2017, fikk stående ovasjoner. Dette likte publikum.

– Jeg trives her. Oilers er en fantastisk organisasjon å være en del av. Det vet alle som jobmed og for den, sier Bjorkstrand til RA om hvorfor han valgte å bli.

– Det tok litt tid å bli enige?

– Egentlige ikke så mye tid. Vi startet å prate om det i landslagspausen.

– Var det interesse fra andre klubber i bildet?

– Nå blir jeg her, men det er jo alltids interesse fra andre. Dette er business.

LES OGSÅ: Slik var Oilers-Sparta

Rekordsjansen lever

Bjorkstrand har nylig fått seg kjæreste som bor i Boston, men han har hele tiden vært klar på at dette ikke har vært et hinder.

– Nå er jeg stolt over å få tilbudet om to år til her. Alternativet ville jo vært at jeg ikke fikk tilbudet og det ville åpenbart ikke vært like hyggelig, sier Bjorkstrand – og gliser i den mektige skjeggpryden.

Like fornøyd var han ikke med nok et tap lørdag. Sparta ble for sterke og vant 5–4 etter forlengning og straffer. Samtidig vil han ikke svartmale det.

– Spillerne viste karakter som kom tilbake fra å ligge under med to mål to ganger i kampen. Ingen ga opp. Det er positivt og noe vi skal ta med oss.

– Så har dere også muligheten på poengrekorden i Get-ligaen?

– Det stemmer, men enda viktigere for oss er å komme i orden til sluttspillet.

Det har Oilers nå to kamper på. Vareopptellingen viser at hele syv spillere er ute med skader. Samtidig har laget variert mer etter at de vant gull. Likevel vil ikke Todd Bjorkstrand si at han er bekymret.

– Vi er usikre på tidsrammen på en del av skadene, samtidig er andre nærmere. Jeppe Meyer og Kristian Forsberg trener nå, men uten kontakt. Så er skader en del av gamet. Vi må håndtere det.

Nære «Babu»

En som virker veldig klar for sluttspill nå er Mathias Trettenes. To mål og én assist mot Sparta er han bare er to poeng i de to siste kampene fra å tangere Rasmus «Babu» Gjesdal som den mestscorende lokale spilleren i et Stavanger-lag.

– Men jeg tenker lite på egne prestasjoner når vi taper. Dette kunne vært en god opphenting av oss, men det kan vi ikke snakke om nå som vi tapte på straffer, sier han.

Trettenes mener det spesielt var i 1. periode det sviktet, mens de siste to var solide.

– Så kan vi ikke opptre som vi gjorde før vi skrudde på i fortsettelsen. Det er ikke godt nok, sier den lokale Oilers-stjernen.

Mer fra Dagsavisen