Sport

Derfor vil Viking kunne tåle koronaeffekten bedre enn andre

Selv om oppstarten av Eliteserien i fotball skulle utsettes i en lengre periode grunnet koronaviruset vil Viking ha ryggrad til å tåle det. Det handler mye om timing og en dose hell i uhell.

Følg RA Sporten på Facebook!

Salgssjef Børge Moi Nilsen forteller til RA at klubben nå så godt som er i havn med sponsorbudsjettet for 2020. Det var de allerede før det brøt ut full krise med usikkerhet rundt viruset.

Klubben har opplevd en formidabel økning i interessen denne vinteren som følge av cuptriumfen i 2019. Det kommer meget godt med nå.

– Det er en måned til første kamp i utgangspunktet skal spilles. Så tror jeg vi lett tåler å utsette ligaen noe. Vi ligger veldig godt an på sponsorinnsalget. Vi er nå kun et par millioner kroner fra å nå budsjettmålet vårt. Det kommer vi til å klare. Så har klubben også gjort det bra på salg av sesongkort, sier Moi Nilsen til RA.

Norges Fotballforbund gikk tirsdag ut med informasjon at det kan bli aktuelt med en utsettelse av seriestart.

I et worst case scenario, hvor ligaen utsettes i langt tid og må spilles i en komprimert utgave, er det først og fremst tapte publikumsinntekter som vil ramme Viking.

LES OGSÅ: Klubbene må ta regningen ved avlysninger, utsettelser og stengte tribuner

Elleve prosent av inntekt

Daglig leder Eirik Henningsen i Viking pekte fredag på at klubben selvsagt vil merke det godt om publikumsinntektene faller bort. Samtidig er det nærliggende å tro at Viking ikke vil brekke ryggen av en mer langvarig krise med betydelige markedsinntekter i bunn allerede. Publikum utgjør litt over ti prosent av det totale inntektsbildet.

– Vi omsatte for rundt 100 millioner i fjor. Publikumsinntektene samlet var på rundt 11 millioner, opplyste Henningsen.

Da RA sist snakket med Børge Moi Nilsen om situasjonen på marked den 22. januar var klubben rundt ti millioner for å nå sine mål. Han skulle ha inn rundt 100 signaturer til før klubben var mål. Dette dreide seg i stor grad om resignering av utløpte avtaler.

LES OGSÅ: Han skal ha inn 100 signaturer til

Lange avtaler

Mye av denne jobben er nå gjort. Det betyr at et totalbudsjett på 46–47 millioner er nære å være i boks.

Så fortsetter arbeidet med de siste millionene til tross for krise og et SR-Bank Arena som nå nærmest er avstengt.
Hvordan et eventuelt økonomisk krakk lokalt, som i 2014, vil slå inn er det for tidlig å si mye om.

– Vi har det OK nå, men om alt ryker vil vi jo selvsagt merke det. Men det er ingen krise enda, sier Moi Nilsen.

– Hvor lange perspektiv har dere på avtalene deres?

– De fleste store løper over lengre tid nå. Så må vi bare ta utfordringene når de kommer. Jeg er ganske sikker på at Viking har livet rett nær sagt hva som skulle skje.

Ifølge Moi Nilsen har avtalene ingen force majeure-klausuler innbakt.

Salgssjefen forteller at Vikings markedsavdeling fortsatt er i noen salgsmøter, men følger helseråd og er forsiktige. Det er også mye mer aktivitet på telefon med kundene enn normalt.

– Dette går foreløpig ganske greit. Så håper vi jo selvsagt at viruset blåser over etter hvert.

LES OGSÅ: Full rokering i treningskampene

Mer fra Dagsavisen