Sport

Derfor vil han gjøre Camp Sola til en tradisjon

Hvert år har Sola Turn vært nødt til å dra til utlandet for å dra på treningsleir. Nå har klubben tatt saken i egne hender.

Følg RA Sporten på

De siste fem årene har årets store begivenhet vært den danske turncampen «Camp Ollerup» for Sola Turn. Der får medlemmene i klubben møte turngymnaster fra ulike deler av verden for å trene sammen.

På grunn av at folk fra forskjellige land møtes, måtte årets treningsleir kanselleres. Koronapandemien gjør at det ikke er mulig å gjennomføre den.

Derfor har Sola Turn vært løsningsorienterte. I fjor sto klubbens nye hall som holder svært høy standard klar. Det har gjort at mulighetene for å arrangere en egen camp på Sola har åpnet seg. Noen av pådriverne for dette har vært Jørn Arild Vika og Tony Machin.

– De siste årene har campen i Danmark begynt å stramme opp. De har ikke hatt plass til like mange lenger. Vi i Sola har bare blitt større og større, så man kan si at det har tvunget seg fram at vi har måttet gjort noe, sier Machin.

LES OGSÅ: Viking har hentet ny målvakt – keeperteamet komplett

Hatt det i tankene lenge

Machin er prosjektleder for Camp Sola. Allerede før pandemien brøt ut, begynte han og flere i klubben å flørte med tanken på å arrangere en egen camp. Med den nye hallen lå alt til rette for at dette var noe de kunne få til.

Da pandemien brøt ut ble planene skrinlagt. I Norge stengte hele samfunnet ned. Da ble en slik camp urealistisk å arrangere for klubben.

Fra venstre: Andrea Vigdel, Stine Søndendå, Marthe Gjertson og Selma Melstveit Espeland. Foto: Håkon Mannsåker

Fra venstre: Andrea Vigdel, Stine Søndendå, Marthe Gjertson og Selma Melstveit Espeland. 

Vendepunktet kom da campen i Danmark ble kansellert. Da hadde samfunnet gradvis gjenåpnet i Norge, og klubben tok opp igjen ideen. Og denne gangen ble det en realitet.

LES OGSÅ: Islandsk landslagsspiller åpen for å forlate Viking

Inspirasjon fra Danmark

Gjennom et godt samarbeid med Sola videregående og flere andre, får deltakerne alt tilrettelagt. De får seks måltider til dagen, og får trene omtrent fra de står opp til de legger seg.

– Vi har hentet stor inspirasjon fra campen i Danmark. Det vi har synes har vært veldig bra der nede har vi tatt med, og det som vi mener har manglet har vi lagt til, sier Machin.  Nå vil Jørn Arild Vika at Camp Sola skal bli Norges svar på Camp Ollerup.

Trenerne i gult og oransje gir instruksjoner til deltakerne. Det er til sammen 180 deltakere. Foto: Håkon Mannsåker

Trenerne i gult og oransje gir instruksjoner til deltakerne. Det er til sammen 180 deltakere. 

– Vi ønsker å skape en arena som turnere landet rundt kan glede seg til gjennom hele året. Før var det slik at å reise til Danmark var årets høydepunkt. Nå skal det bli å dra til Sola.

LES OGSÅ: Nå legges velodromparketten

Har manglet

Vika føler at de har startet noe som virkelig har manglet i markedet i Norge.

– Det har vært veldig stor pågang og en lang venteliste. Når vi åpnet for påmelding ble campen fullbooket på bare noen timer.

Deltakerne får noen timer hver dag til å trene på det de selv har lyst til.

Deltakerne får noen timer hver dag til å trene på det de selv har lyst til. 

Campen startet opp søndag og varer fram til fredag formiddag. Fra halv ni på morgenen til halv ni på kvelden er det 180 gymnaster fra hele landet og 17 trenere som deltar.  De får sove på Sola videregående skole.

LES OGSÅ: Norsk fotballs største kjøpmann

Mer fra Dagsavisen