Sport

Derfor vil de ikke forsterke nå

Til tross for problemer på backsiden har ikke Oilers planer om å bruke den siste utlendingsplassen nå.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers har startet sesongen som en rakett og står med ni strake seirer og full poengpott. Stallen er åpenbart god, men bredden er kanskje ikke den aller beste på backsiden.

Allerede før sesongstart pekte trener Todd Bjorkstrand på at han gjerne skulle hatt en høyrefattet back på toppen av hva han har. Med skader på backene Dennis Sveum, Tine Klofutar og Nicolai Bryhnisveen har problemstillingen blitt ytterligere aktualisert. Blant annet ble Jørgen Kvål hentet tilbake fra lån i Narvik.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: - Ta grep alt nå, Oilers!

Sikkerhetsventil

Sportsdirektør Pål Higson sitter likevel rolig i båten. Den siste utlendingsplassen skal være en sikkerhetsventil. Om det ikke dukker opp en veldig interessant spiller, som også passer inn i en ekstremt velfungerende gruppe, vil det neppe skje noe med det første.

– Bryhnisveen spiller til helgen. Hva vi gjør med Kvål har vi ikke bestemt oss for ettersom Tine Klofutar sliter litt, sier Pål Higson – og fortsetter:

– Vi har en utlendingsplass tilgjengelig. Sannsynligvis kommer vi til et punkt der vi vil benytte den, men vi er ikke der at vi vurderer det nå. Om vi kommer til det får vi høre med styret om penger.

LES OGSÅ: Han har barbert hodet og syklet fra Oslo til Trondheim til inntekt for kreftsaken

– Overtall lider ikke

Higson peker på at uforutsette ting kan skje. Som langvarige skader på de beste norske spillerne.

– Disse er mye vanskeligere å få tak i enn de utenlandske.

At klubben gjerne skulle hatt en høyrefattet back til erkjenner han likevel. Det var et tema da stallen ble bygget.

– Men alt avhenger av markedet. Nolan Zajac dukket opp og da fant vi ut at han var det klart beste alternativet – selv om han er venstrefattet.

– Hvor mye betyr det for overtallet å kun ha en høyrefattet i stallen?

– Det er klart at det ville gitt oss flere opsjoner, men foreløpig synes jeg ikke overtallet vårt har lidd mye under det.

Mer fra Dagsavisen