Sport

Derfor var Niklas Sandberg i Haugesund

Nik­las Sandberg er øns­ket av Viking, men det skal være stor av­stand mel­lom FK Haugesund og de mør­ke­blå.

Følg RA Sporten på Facebook!

Et­ter det RA kjen­ner til skal det være en stor pen­ge­sum mel­lom det Viking øns­ker å gi for Lura-gut­ten Nik­las Sandberg, og det FK Haugesund kre­ver for å slip­pe ham. Det gjør et klubb­skif­te mind­re ak­tu­elt for 25-år­in­gen i den­ne om­gang, om ikke de mør­ke­blå i Jåt­tå­vå­gen åp­ner pen­ge­kra­nen yt­ter­li­ge­re.

LES OGSÅ: Sandberg kan være på vei til Viking

– Ikke rik­tig

Ons­dag gikk det ryk­ter i so­si­a­le me­di­er om at Sandberg var dratt til Haugesund for å over­be­vi­se FKH om å sel­ge ham. 
Kon­fron­tert med ryk­te­ne av­fei­er ho­ved­per­so­nen de selv.

– Det er ikke helt rik­tig. Jeg kom til Haugesund på fredag. Jeg har vært med kjæ­res­ten min og hatt en li­ten tre­nings­leir. Tre­nings­sent­re­ne er åpne i Haugesund, så jeg har fått trent mer der enn jeg ville hatt mu­lig­het for å gjø­re hjem­me i Sand­nes nå, sier Sandberg til RA, og sik­ter til ko­ro­na­re­strik­sjo­ne­ne som har stengt tre­nings­stu­dio­ene på Nord-Jæ­ren.

LES OGSÅ: Vikings ønskeliste

Fle­re bud

Sandberg er opp­vokst som Viking-fan, men øns­ker selv ikke å kom­men­te­re noe rundt bu­de­ne Viking skal ha kom­met med. Vi­kings dag­li­ge le­der, Ei­rik Bjør­nø, øns­ket hel­ler ikke å kom­men­te­re noe rundt bu­de­ne da RA var i kon­takt med ham man­dag kveld.

Viking skal først ha kom­met med et bud som ble raskt av­slått, for så å kom­me med et høy­ere bud. Det ble hel­ler ikke god­tatt av den ta­pen­de NM-fi­na­lis­ten i 2019.

Kjenn­ska­pen til Sandberg er god i Viking-le­del­sen. En av ho­ved­tre­ner­ne, Bjar­te Lunde Aars­heim, var as­si­stent­tre­ner i Sand­nes Ulf da Sandberg had­de sin før­s­te A-lags­kon­trakt i 2014. Rik­tig­nok for­lot Lunde Aars­heim klub­ben un­der­veis i se­son­gen, når Asle Andersen fikk spar­ken. Tom Nordlie kom inn, og Ulf ryk­ket ned fra eli­te­se­ri­en det året.

Rol­len til Sandberg på ba­nen kan sam­men­lig­nes med den Ylldren Ibrahimaj har hatt for Viking de siste se­son­ge­ne. I 2020 had­de Lura-gut­ten ti mål­po­eng for­delt på syv sco­rin­ger og tre as­sis­ter. Han spil­te to­talt i 24 kam­per.

LES OGSÅ: Sandnes-keeper klar for FKH

Mer fra Dagsavisen