Sport

Derfor tok Rumble villig vekk et steg ned

Et steg ned i ligastatus var et enkelt valg for Chris Rumble (30). Faktisk var han aldri i tvil om at trygghet var viktigere enn mer penger og usikkerhet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Backen som har spilt en hovedrolle i DEL kunne garantert fått kontrakt i en langt mer attraktiv liga enn den norske, men dette valget handlet om mye annet.

– Med koronaviruset er det mye usikkerhet i mange ligaer. I Norge som land har man håndtert situasjonen på en god og trygg måte. Det gjør også at spill er mulig. I forhold til sikkerhet og trygghet var dette rett for meg og rett for familien. Jeg har også hørt enormt mye bra om Oilers fra veldig mange. Da sjansen kom til å spille her var det bare å hoppe på og signere avtalen, sier Rumble til RA.

Rumble har med kona og hunden på flyttelasset. Så er håpet å utvide den lille familien om ikke så lenge. Barn står høyt på ønskelisten.

LES OGSÅ: Dette blir regningen til Tore Christiansen denne sesongen

Debuterer neppe lørdag

Torsdag hadde han sin første økt med Oilers etter ankomst mandag.

Egentlig skulle han ha sittet i karantene, men regelverket er litt annerledes for dem som skal jobbe her enn for fritidsreiser. Rumble gikk rett av flyet til koronatest mandag. Denne var negativ. Om den neste også er det vil han være klar for spill i kamp også.

– Dette er strålende! Det er første gang jeg er i hallen nå. Det er masse ferdighet her. Mange målscorere. Det kan du se direkte. Dette ser jeg fram til, sier Rumble etter sin første trening,

Serieåpningen på Hamar spiller han likevel neppe.

– Det er alltid en sjanse, men jeg tror planen er å vente til neste uke. Teknisk sett kunne jeg nok spilt lørdag med en ny negativ test. Så er det nok kanskje ikke smart verken for meg eller laget om jeg gjør det. Det kan være greit å bli litt bedre kjent med både spillesystem og lagkamerater.

– Hva slags spiller kan fansen i Stavanger vente seg i deg?

– Jeg liker å spille på marginer og tar gjerne noen sjanser for å sette opp medspillere. Så prøver jeg å være smart. Noen mål scorer jeg og så er jeg glad i både sugende taklinger og i å blokkere skudd. Jeg tror jeg er ganske spennende spiller å se på, sier Rumble.

Kjenner til Zajac

Backen, som har spilt for Fischtown Pinguine og i Iserlohn Roosters de siste årene, er hentet for å fylle mye av det offensive hullet etter Nolan Zajac. Han kjenner godt til mannen som tok Get-ligaen med storm i fjor.

– Zajac har jeg faktisk spilt mot et par steder hjemme. Han er en god. Det er store sko å fylle. Jeg er her for å bidra med det laget trenger. Er det poeng skal jeg prøve på det.

Hockey og press er uansett noe Rumble er vokst opp med. Faren Darren Rumble hadde flere sesonger i forskjellige NHL-lag og han ble også trener etterpå. Det har selvsagt preget Oilers-nykommeren.

– Hele livet mitt har vært i ishaller. Jeg er en «rinkrotte». Det er dette jeg alltid har hatt lyst til og jeg skal holde det gående så lenge jeg kan.

I Oilers håper han å endelig vinne en skikkelig tittel.

– Jeg vant et mesterskap mitt første år på universitetet, men har aldri vunnet noe som proff. Egentlig har jeg ikke vært på noen profflag som reelt sett har kjempet om titler. Det er også noe av grunnen til at jeg er så oppspilt over å være her. Dette er et lag hvor en forventer å vinne. Du hører stadig om klubber hvor en får forventningen om gull bare ved å ta på drakten. Denne følelsen får du her direkte i DNB Arena, sier kanadieren.

Mer fra Dagsavisen