Sport

Derfor gir Henningsen seg i Viking nå

Tanken var på ingen måte tom. Eirik W. Henningsen hadde fortsatt drive til å lede Viking videre. Likevel bestemte han seg tidlig for at 2020 ble siste reis.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter fem år er det lett å tro at utbrenthet kan spille inn hos en daglig leder i en fotballklubb på øverste nivå. Statistikken viste for noen år siden at levetiden på daglige ledere var 1,7 år.

Henningsen benekter at spinnville arbeidsmengder og konstant press og familie var tunge faktorer.

– Egentlig er ikke tanken tom. Det føler jeg også at jeg har bevist gjennom motivasjonen jeg har hatt i jobben de siste månedene, sier Vikings avtroppende sjef til RA – og smiler.

Det siste gjorde han mye av torsdag. Det var en lettelse å få ut at han skal slutte. Mannen som har snudd Viking, på de fleste måter, hater å holde på hemmeligheter.

Dette var nemlig noe han har vist lenge. Magefølelsen avgjorde. Den var ikke til å ta feil av. Styreleder Thor Steinar Sandvik bekrefter til RA at han prøvde å få Henningsen til å sitte litt lengre. Det gikk ikke.

– Allerede fra rundt årsskiftet har jeg vist at denne epoken snart var over. Nå kjenner jeg at dette er rett. Det er mye lettere å gi fra seg en klubb hvor det er kontroll, sier Henningsen.

LES OGSÅ: Sjokkansettelsen: Dette er Vikings nye sjef

Usikker framtid

Det er egentlig essensen i at Henningsen gir seg. Han føler at han har fått utrettet mye av det han ønsket da han tok en av distriktets mest krevende og offentlige jobber.

– Vi har fått utrettet mye.

– Du er i mål?

– Ja!

Hva han skal gjøre i fortsettelsen vet han ikke. Henningsen sitter i rollen som daglig leder til 1. september. Etter det skal han være med en måned til for å lose Eirik Bjørnø inn i rutinene.

– Så vet jeg ikke hva jeg skal og vil gjøre etterpå.

I løpet av fem elleville år i Viking har han vært med på en total kostnadsopprydding, en totaloverhaling av klubbens verdier, et nedrykk, et opprykk – og fikk i vinter kronet det hele med et cupgull.

Verdibasert

– Hva er du mest stolt av?

– At folk har Viking i hjertet igjen. At klubben skal bety «mest mulig for flest mulig». Så er jeg veldig fornøyd med at vi har lyktes med å få et godt samarbeid med naboklubbene. Lennart Ims i Riska sa til meg at Viking må vende hjertet utover. Det tok jeg til meg.

At Viking på direkten valgte et internt opprykk gleder den gamle yrkesmilitære. Spesielt når erstatteren ikke bare ble hentet inn av ham selv, men på toppen av det heter Eirik og kommer fra Randaberg.

Så tror han også at et internt opprykk var det eneste riktige i Viking nå. Det fikk han også bekreftet i samtale med organisasjonspsykolog Øivind Bjørnson.

– Han var klar på at i en verdibasert organisasjon som dette bør du lete internt først.

LES OGSÅ: De Lanlay skadet - nok en gang

Mer fra Dagsavisen