Sport

Derfor gikk rullegardinen ned: – Jeg skulle nok aldri ha spilt den kampen mot Grüner

Livet har gitt Tommy Kristiansen (30) store følelsesmessige nedturer, og store oppturer, de siste månedene. Nå snakker han ut i RA

Følg RA Sporten på Facebook!

I helgen gjorde Oilers-stjernen endelig comeback med landskamper etter lang karantene.

Kristiansen fikk masse spilletid i første- og andrerekken til Norge i kampene mot Østerrike (0-2) og Frankrike (1-2 e.str.)denne helgen.

Eneste minus var at Petter Thoresens norske landslag slet med scoringene. En nettkjenning på 120 minutter er ikke godt nok.

– Det er for dårlig og vi røk igjen på det mot Frankrike lørdag. Det er vanskelig å si hvorfor. Jeg skulle gjerne gitt deg svaret, men det gikk ikke vår vei, sier Kristiansen til RA.

Norge har stilt med et veldig ungt lag. Det spiller også inn.

– Du merker at en del av de eldre er borte, men alt i alt synes jeg det ser lyst ut fram mot VM, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: - Skjønner det blir debatt om straffen

Derfor klikket han

At så mange var ute gjorde at han fikk en større rolle enn normalt. Det passet ham utmerket etter å ha sonet fem av de seks kampene av karantenen han fikk for slagsmålet med Grüners Erik Magnus Sirum.

– De første 20 minuttene på isen her i Østerrike var det veldig uvant. Man kan trene så mye man vil, men det handler om å spille kamper. Jeg kom godt inn i det og følte jeg gjorde en god figur. Nå er Frisk på torsdag siste kamp av karantenen min i Oilers. Det er veldig godt å komme inn i timingen før oppgjøret mot Storhamar lørdag.

Kristiansen har brukt masse tid på ekstratrening mens han har sonet det som har vært den lengste ilagte karantenen i Get-ligaen i år.

– Nesten som en ny oppkjøring, sier han.

Nå åpner også Oilers-stjernen også opp til RA om sin side av hva som skjedde da han ble utestengt.

Foto: Kristoffer Knutsen

Ifølge Kristiansen sprutet Erik Magnus Sirum, som ikke hadde vært på isen for Grüner, vann på ham ved et par anledninger da han skøytet forbi spillerboksen.

Så gikk rullegardinene fullstendig ned. Kristiansen dro ham ut på isen og slagsmålet var et faktum.

Han har i etterkant ingen problemer med å innrømme at det var idiotisk. Spesielt for ham som er «repeat offender» hos disiplinærutvalget. Sarpingen avslører samtidig at han var høyst ustabil i gjerningsøyeblikket.

Angriperen burde nok ikke spilt den skjebnesvangre kampen og forteller at det faktisk også ble vurdert fortløpende om han skulle på isen. Kristiansen mente selv at han hadde godt av å få tankene over på noe annet.

– Jeg fikk beskjed om at min bestemor har fått lunge- og lymfekreft i timene før kampen. Slik setter følelser i sving. Jeg har nesten vokst opp hos henne og har et veldig nært forhold. Da gikk rullegardinene for fort ned da Grüner-spilleren var litt for mye på. Jeg skulle nok aldri spilt den kampen, sier han ettertenksomt.

Har funnet lykken privat

Samtidig som Kristiansens 83 år gamle bestemor er alvorlig syk har han også endelig funnet lykken på privaten etter veldig mange år som singel.

Livet er rart slik.

– Vi har vært sammen i fire-fem måneder nå, forteller Kristiansen om kjæresten Charlotte fra Elverum.

Tommy Kristiansen har endelig funnet kjærligheten. Nå skal også Charlotte flytte til Stavanger og finne jobb. Foto: Privat

Nå har de også bestemt seg for å flytte sammen.

Hun kommer til Stavanger om ikke lenge.

– Så må hun bare finne jobb. Hun er utdannet barnevernspedagog. Jeg håper noen vil ansette henne, sier Kristiansen – som har hatt hele følelsesregisteret i spill den siste tiden.

Når han gjør comeback for Oilers, som har blitt seriemestere med ham på tribunen, står Patrick Thoresen og Storhamar på motsatt siden av isen i DNB Arena.

Etter forrige møte lovet Kristiansen at slaget på Hamar skulle hevnes. Han var i ytterste konsekvens klar for en karantene som svar på det tøffe spillet i forrige møte.

– Kan du legge deg ut etter Thoresen og co. på direkten etter seks kampers karantene og risikere en ny nå da?

– Jeg skal ut å spille den mest fysiske kampen jeg har gjort i år! Rent og hardt. Han skal få kjenne på det, lover Oilers-favoritten.

Han klør etter å komme i gang igjen for Oilers nå. Produksjonen var på gang da han ble utestengt.

Nå skal Kristiansen komme i form til sluttspillet. Det er som regel der han er aller best.

LES OGSÅ: Kun ett hinder gjenstår før norsk hockeys framtid kan endres

Mer fra Dagsavisen