Sport

Derfor får ikke de Lanlay bli med til Spania

Her kikker Yann-Erik de Lanlay (27) med lengsel i blikket ut av vinduet på lagkameratene som spiller fotball. Foreløpig har han kun vært i styrkerommet etter returen til Viking.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mange var bekymret for skadehistorikken da vingen returnerte etter fire år i RBK. De Lanlay har fortsatt ikke deltatt på en eneste fotballøkt og blir ikke med når Viking setter kursen for La Manga og årets første treningsleir lørdag.

Foreløpig har pessimistene på sett og vis fått rett.

– Jeg skulle helst vært med. Samtidig er jeg tilbake i Stavanger og får trent meg skikkelig opp, sier han.

LES OGSÅ: Skal ha 100 signaturer til

Slo opp skade i julen

At han blir igjen er del av en mer langsiktig plan for å få ham helt frisk.

– Det kjennes ganske greit ut nå. Klar bedring. Men samtidig holdes jeg igjen og det er kanskje det som skal til.
«Yanni» meldte seg helt og fullstendig skadefri da han signerte for Viking like før jul. Så fikk han kjenning med en overbelastningsskade i leggen.

– Jeg trente hardt i julen og det kom gradvis under en økt. Jeg slet med leggen i Trondheim også. Det viktigste nå er å bli hundre prosent.

At han har vært mye skadet de siste årene er på sett og vis en sannhet med modifikasjoner. Da han røk korsbåndet mot Viking i august 2016 var han ute i elleve måneder. Etter det har det kommet en del følgeskader – slik det ofte gjør.

Blant annet måtte han operere menisken tre-fire måneder etter returen. Den var blitt svakere og røk. Ut over det har det ikke vært så mye, bortsett fra noen muskelskader.

– Nå må jeg få trent over tid for å komme helt tilbake og føler jeg er et sted hvor alle vil mitt beste. Man skal selvsagt levere som spiller, men jeg føler et sterkt ønske fra Viking om å få meg 110 prosent tilbake. Det gjør meg sterk i troen, sier de Lanlay.

Disse blir med til La Manga

Viking tar med seg 26 spillere til det som blir en beinhard treningsleir i spanske La Manga.

– Dette kommer ikke til å være noen kampleir, men en treningsleir. Vi kjører to daglige økter og tar det ikke rolig dagen før oppgjørene. De fleste vil nok få 45 minutters spilletid i kampene, sier trener Bjarne Berntsen.

Viking skal møte Tirol og LASK Linz neste uke.

Tord Salte (akilles og kan ende på lån i Ulf over helgen), Yann-Erik de Lanlay (legg) og Runar Hove (smell i magen) blir igjen. Brodds Jefferson de Souza blir med i troppen på 26.

Ut over 19 av de 22 spillerne på A-kontrakt tar Viking med juniorene Lars Erik Sødal, Henrik Heggheim, Sondre Auklend og Heine Larsen.

Så blir førsteårs seniorene Herman Haugen og William Husebø også med.

Mer fra Dagsavisen