Sport

Derfor er Vikings tredjekeeper så glad i rekorder

NAVN I NYHETENE: Han elsker å kjøre superbiler og er fortsatt glad i Guinnes rekordbok. Dessuten har han en pappa med OL-medalje. Vikings tredjekeeper er, som keepere ofte er; litt utenfor A4-segmentet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hvem: Michael Thomas Tallaksen Crowe (24)

Hva: Ble hentet inn som ny tredjekeeper i Viking nylig. Sørlendingen med engelsk far kom fra flere år med spill i engelsk fotball for klubber som Ipswich og Preston.

– Hvordan har den første tiden din i Stavanger vært etter at du signerte for Viking på en kontrakt ut året
i sommer?

– Det har vært veldig deilig å komme i gang igjen med fotball – etter det som for meg har vært en forlenget koronapause. Nå begynner endelig fotballformen å bli bedre også. Jeg er veldig imponert både av keepertrener Kurt Hegre og spillertroppen her i Viking.

– Du som har vært i flere engelske klubber – hvilket nivå hadde Viking vært på i det engelske ligasystemet? League One-nivå?
– Det er et godt spørsmål, men utrolig vanskelig å svare på. Mange av spillerne her har ferdigheter som gjør at de hadde klart seg bra i Championship (nivå to). Samtidig er det en forskjell på kynisme og fysikk også. Så har du størrelsen på troppene til de klubbene også i spill.

LES OGSÅ: Dette sier Berntsen nå om nye spillerkjøp

– Du kan fort ende opp uten å spille en eneste kamp for Viking denne sesongen ettersom 2-laget ikke får spille kamper med stengt 3. divisjon?
– Ja. Det er veldig mulig. Men jeg var klar over den situasjonen da jeg signerte. Mitt hovedmål er å imponere Bjarne Berntsen og klubben så mye at jeg får en ny kontrakt og en ny oppkjøring. Jeg kan bare være god på trening. Disse tingene har jeg en god dialog med treneren på.

– Hva er greien med det noe uvanlige navet ditt?
– Jeg har norsk mor og engelsk far. De kranglet vel om navn da jeg var liten, og så ble nok kompromisset at de fikk velge to hver.

– Egentlig burde du kalt deg Thomas Tallaksen når du spilte her i Norge og Michael Crowe når du hadde kontrakt i England?
– Haha. Det kan du godt si!

– Men du har U-landskamper for Wales?
– Ja. Jeg har walisisk bestemor. Da kunne jeg velge å spille for dem. Det har gitt meg mange gode minner og opplevelser med både U19- og U21-lagene. Så har jeg også vært i A-troppen til Wales én gang. Jeg var med til Kina til en vennskapsturnering, men ble bare sittende på benken og fikk ikke spille.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Guinness Book of World Records! Jeg leste alltid masse i den i bardommen. Faktisk synes fortsatt det kan være gøy å lese i de bøkene nå som voksen.

– Hvorfor Guinness rekordbok av alle ting?
– Fordi jeg alltid har likt å være best. Da må du jo vite hvem som er det og hva rekorden er! Så er det også begrenset hvor mange bøker jeg egentlig har lest om jeg skal være helt ærlig.

– Hva gjør deg lykkelig?
– Fotball. I stor grad. Jeg vet at svaret er fryktelig kjedelig.

– Hvem var din barndomshelt?
– Den er enkel. Det var min far. Jeg så veldig opp til ham. Han var paralympisk svømmer for England. Faktisk tok han sølv under OL i Seoul i 1988.

– Hva misliker du mest ved deg selv?
– At jeg ikke er bedre til å lage mat enn jeg faktisk er. På det feltet er jeg ikke noe særlig flink Så må jeg kanskje være ærlig å si at jeg ville likt å ha mer hår på hodet også.

– Hva gjør du når du skeier ut?
– Jeg er veldig glad i å kjøre bil på bane. Superbil! Jeg har vært både på testbanen til Porsche og jeg har kjørt på Nürnberg-ring i Tyskland tidligere.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– Da tror jeg at jeg vil demonstrere mot Paradise Hotel. Eller Ex On The Beach. Den type TV-programmer hadde fortjent en demonstrasjon. Jeg kan ikke utstå dem.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Må det være en levende person?

– Nei!
– Hmmmm ... Da tror jeg at jeg vil stå fast i heisen med Harry Potter! Han kunne jo enkelt tryllet meg ut av situasjonen.

Mer fra Dagsavisen