Sport

Denne regelen vil Viking-profilene til livs

Før denne sesongen ble en rekke nye regler innført – noen også med tanke på korona. Kristoffer Løkberg (28) går i taket bare han hører snakk om den ene.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Den må skrotes! En latterlig regel. Fotball skal være et spill hvor det maksimalt kan komme inn tre innbyttere, tordner Kristoffer Løkberg til RA.

Temaet er selvsagt de nye reglene for innbyttere. Denne sesongen kan en bytte opp til fem spillere i løpet av en kamp, men i tre bolker.

Med snart en tredjedel av sesongen unnagjort spurte vi et par av Vikings mest sentrale menn om hvordan de synes det har gått.

Reaksjonen til Løkberg gjenspeiler selvsagt at han selv har blitt skiftet ut oftest av alle. Åtte ganger av åtte mulige (!) har han blitt halt av banen før spilte 90 minutter av ulike grunner.

Det gjør ham til den suverent mest utbyttede spilleren i norsk eliteserie i år.

LES OGSÅ: Austbøs skade kan være mer langvarig enn først antatt

– Gir guttepreg

Løkbergs hat mot den nye regelen farges selvsagt noe av hans egen skjebne. Han smiler sågar litt av det hele – selv om det er en han nødig vil toppe statistikken ved sesongslutt.

Samtidig er ikke det hele grunnen til den krasse meningen om regelen.

– For oss som har vært med i noen år blir det litt preg av guttekamp når du kan skifte så mange spillere. Det hele blir oppstykket og jæklig.

Løkberg sier samtidig på at han ikke har problemer med å respektere at det er treneren som bestemmer.

– Skifter er deres privilegium. Det må respekteres. For øvrig er gode skifter en ting mange trenere har noe å hente på. Som spiller vil du likevel ha 90 minutter. Ingen liker å bli skiftet ut.

Ved to anledninger har Løkberg blitt skadet, mens de andre ofte har handlet om taktiske grep.

– Jeg er nok en spiller som anses best når en ledelse skal forsvares. Der har vi ikke vært mange ganger i år og da blir jeg ofret, sier Løkberg.

– Liker det ikke

Midtspiss Veton Berisha har også blitt tatt av banen ved fem anledninger i år. I et meget tett koronaprogram skjønner han hvorfor. Samtidig liker han det heller ikke noe særlig.

– Mot FKH var det greit. Da var jeg helt sluttkjørt, men det er andre kamper jeg gjerne skulle spilt mer. Det ligger i vår natur at vi vil spille alt, sier Berisha.

Før sesongen fortalte trener Morten Jensen til RA at han trodde regelen var kommet for å bli og at den ga enorme muligheter taktisk. Fotballen ville få mer sjakkpreg.

– Jeg ser helst at de går tilbake til maks tre innbyttere etter hvert. Da er det mindre sjanse for å bli skiftet ut.
Berisha peker også på mulighetene for «sjakkspill» kanskje ikke er så store som antatt i praksis. Innbytterpulsen spiller inn.

– Du bruker tid for å komme inn i en kamp. Det blir oppjaget. Det er ikke så enkelt.

Mer fra Dagsavisen