Sport

Denne historien går pappa Thomas aldri lei av å fortelle Adrian

Adrian Pereira (20) tror han blir klar til cupfinalen, men å toppe far Thomas (46) fra finalen i 2001 kan han nok glemme.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

– Min far har fortalt at han hadde tre assister i den finalen. DET har jeg hørt MYE om opp gjennom årene, sier en lattermild Adrian Pereira til RA.

Med et opphav i kategorien mørkeblå legende sier det seg selv at unge Pereira har mye å leve opp til. Prestasjonene fra 2001-finalen skal han nok likevel slite med å toppe.

LES OGSÅ: Rørt Berntsen fikk Kniksenprisen

«Attack from the back»

Da Viking sikret NM-gullet i lokalderbyet mot Bryne vartet Vikings nåværende reservelagstrener opp med nest siste berøring både på selvmålet til Roger Eskeland, scoringen til Morten Berre og på målet til Hannu Tihinen. To av disse kom etter harde innoverskrudde cornere.

– Jeg kan leve lenge på den prestasjonen! Det verste er at jeg hadde assisten på 2-1-målet til Jørgen Tengesdal i semifinalen mot Odd også. Dette er ting som er kjekt å ta med seg. Gode minner. Dessverre blir de fort glemt, sier Thomas Pereira til RA.

For unge Adrian Pereiras del kunne oppkjøringen til finalen nok vært bedre. Han måtte stå over mot Brann i siste serierunde grunnet kjenning med en strekk på baksiden av låret.

Oslo 20190922. 
Vikings Adrian Nilsen Pereira blir gratulert etter 0-3 scoringen under eliteserien i fotball mellom Vålerenga og Viking på Intility arena i Oslo.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ettersom han var i Oslo mandag, som nominert til årets mål i Eliteserien, hadde han tirsdag morgen ikke fått noen siste oppdatering på muskelskaden.

– Men planen er å rekke finalen. Jeg prøver å trene onsdag, sier Adrian Pereira.

Han forteller at det skjedde på Kåsen forrige uke.

– Kan overgangen fra kunstgress til gress ha spilt inn?

– Man kan være uheldig også.

LES OGSÅ KOMMENTAR: "Dette er Bjarnes tøffeste finalevalg"

Har gitt råd

Om det blir unge Pereira eller Rolf Daniel Vikstøl som springer inn på Ullevaal for å bekle venstre back er nok åpenbart ikke helt spikret enda. Det som er sikkert er at Viking har en vanvittig uke i vente.

– Jeg forventer at dette blir en syk uke. Og en bra kamp! Dette er noe jeg vil ta del i, sier Adrian Pereira.

– Hvordan forventer du at det vil være? Ha din far forberedt deg på trykket som kommer?

– Han behøver ikke å fortelle for mye, jeg har jo spilt ganske mye i år og tror jeg skal takle det bra. Det blir nok en kamp med trøkk. Mye rogalendinger. En fest med to formlag. Det kan ikke bli så mye bedre.

– Hva slags kampbilde ser du for meg?

– Det taktiske tør jeg ikke mene for mye om.

Pappa Thomas erkjenner overfor RA at han har gitt sin sønn en advarende pekefinger når det kommer til omstendighetene.

– Det jeg kan si er at du må være ekstremt konsentrert. Det er så mye ståhei. Som spiller handler det om å koble det bort. Du må kun tenke på søndag klokken 13.15. Klarer du det har du gjort en god jobb. Samtidig er det vanskelig. Vi lærte av dette da vi tapte finalen mot Odd i 2000. Da vi vant mot Bryne i 2001 klarte vi i mye større grad å legge alt det andre bort, sier Thomas Pereira.

– Så du har fungert som rådgiver her?

– Jeg har nok kommet med noen tips og sa også litt før semifinalen. Samtidig er Adrian veldig flinkt til å koble bort og konsentrere seg om det han skal gjøre.

Mer fra Dagsavisen