Sport

De var med også sist Viking tok en tittel

Seks mann fra gullåret i 2001 er nå ansatt i Viking. Den kontinuiteten mener de er gull verdt inn mot søndagens finale.

Følg RA Sporten på Facebook!

Bjarne Berntsen var daglig leder, Kurt Hegre keepertrener, Børge Moi Nilsen var markedskonsulent, mens Thomas Pereira (ikke med på bildet grunnet reise), Erik Nevland og Bjarte Lunde Aarsheim var spillere.

18 år senere er Berntsen trener, Lunde Aarsheim assistent, Moi Nilsen salgssjef, Hegre fortsatt keepertrener, Pereira trener 2-laget og Erik Nevland er daglig leder i Viking FK.

I årene som har gått har alle hatt jobber andre steder, men de er ganske sikre på at det betyr noe inn mot en cupfinale at så mange har vært med på dette før.

– Dette blir min tredje cupfinale med Viking. Jeg har vært med i seks semifinaler. Det er egentlig ganske stor kontinuitet i Viking og det gir oss en styrke, sier keepertrener Kurt Hegre til RA.

LES OGSÅ: Styrelederen før finalen: – Har vært en sinnsyk reise

Sirkuset er endret

Han mener rutinen fra cupfinaler gjør at de lettere kan forberede spillerne på det som venter og fellene som ligger i dagen med det store trøkket.

– Så er det nok sånn at sirkuset rundt en finale har endret seg siden 2001 og vi kan ikke endre sirkuset. Det vi kan gjøre er at vi kan påvirke spillerne fra innsiden til å takle ståheien på utsiden. Så har åpenbart verden endret seg siden 2001. Spesielt med sosiale medier. Det kan ikke spillerne skjermes fra, men det er nok likevel en del hverdagen deres. Det håndterer de greit. Så er også Bjarne en veldig god leder oppi dette, mener keepertrener Hegre.

Erik Nevland har hatt noen år i store klubber i utlandet. Han peker på at mange av dem har kontinuitet som Viking har nå.

– Men så har mange av oss vært andre steder. At vi er samlet igjen her nå er nok litt tilfeldig, sier han.

Kurt Hegre mener Viking lærte mye av tapet for Odd i 2000. Han mener også at erfaring og selvsikkerhet var viktig i 2001.

– Jeg husker spesielt godt et intervju med Benny Lennartsson og Bryne-trener Kenneth Rosén i forkant av finalen. Benny var selvsikker og erfaren, mens en fikk inntrykk av at Bryne hadde tapt på forhånd, sier Hegre.

Markedsfordel

Markedsmessig er det også fordeler med å vite hva som kom.

Børge Moi Nilsen var med på gullet i 2001. Etter det har han vært med på fire NM-gull med Oilers før han returnerte.

– Det er kjekkere å vinne enn å ikke gjøre det, slår han fast.

Moi Nilsen er glad han visste hva som kom – allerede i forkant av semifinalen.

– Vi hadde ute all informasjon om finalen allerede da dommeren blåste av semifinalen. Erfaringen fra før er god å ha med – selv om Eirik Bjørnø og Kjartan Salvesen har jobbet mest med den nå. Så skal vi lære enda mer av det denne gangen og håper det ikke går 18 år til neste gang, sier han.

Mer fra Dagsavisen