Sport

– De kan vente seg et solid tilskudd til julegaver

Vikings daglige leder Eirik Henningsen kan ganske så snart overføre et beløp som monner til Viking-spillerne etter en fantastisk sesong.

Følg RA Sporten på Facebook!

NM-tittel og 5. plass i serien var over hva de fleste forventet av Viking denne sesongen. Det utløser selvsagt også bonuser til spillerne.

– Det er korrekt at de får bonus nå. Sum vil jeg ikke ut med, sier Henningsen til RA.

Samtidig som spillerne fikk bonus etter gullet vil også Viking som klubb få utbetalt bonuser.

– Vi har avtale med noen av våre partnere på utbetalinger ved å nå cupfinale og eventuelt vinne den, sier Henningsen.

Han gleder seg stort over at spillerne får sin del av kaken.

– Dette utbetales med glede. Det er velfortjent.

– Er det en sum som monner?

– De får et solid tilskudd til julegavene i år, sier en smilende klubbleder.

LES OGSÅ: Slik blir Viking 2020-oppkjøring – sjekk motstanderne

Fordeler selv

Summen Viking får er det spillerne selv som bestemmer fordelingsnøkkelen på.

– Vi har en kollektiv bonus for hele troppen. Så har vi arbeidet sammen med spillerutvalget for å finne kriteriene. Vi gjorde det samme i fjor. Da fikk spillerne for å rykke opp.

Henningsen har nå vært med siden de økonomiske skjelettene stadig tettere datt ut av skapene i Jåttåvågen og fram til suksessen nå.

Gleden han har opplevd de siste dagene er enorm.

– De siste 48 timene har vært utrolig kjekke og viktige. Vi er så glade for å kunne få dele dette med fans og samarbeidspartnere. Få oppleve dette.

– Hva med deg personlig?

– Litt av en reise, men alle de mørke stundene er verdt det når en får oppleve noe slikt.

Kun Kjartan Salvesen er igjen i administrasjonen fra da Henningsen startet jobben i Viking i 2015 – i tillegg til at Ole Askeland nå er tilbake.

Roser alle rundt seg

Han er kjapp med å rose folkene rundt seg i klubbadministrasjonen.

– Alle gratulerte meg med et fantastisk opplegg i forbindelse med cupfinalen denne helgen, men det har jeg knapt hatt noe med å gjøre med ut over å godkjenne pengebruk. Jeg har verdens beste kolleger. Folk skulle bare visst hva de har bidratt med. Av klubber på denne størrelsen i Norge har vi den klart minste administrasjonen, sier han.

Selv sto han for øvrig over festen etter Torget søndag. Henningsen ble med Bjarne Berntsen og Kurt Hegre for å lempe spillebussen for bagasje i stedet. Der var også Adrian Pereira og kjæresten med.

Må telle opp

Fortsatt har ikke Henningsen klart å skaffe det fullstendige bildet over hva cupfinalen har hatt av betydning for klubbens økonomi i kroner og øre. Tallene for utgifter og inntekter blir fortsatt punchet inn i regnearkene i Jåttåvågen.

– Nå skal vi ha styremøte torsdag. Da skal vi ha prognosene klare. Markus Grass summerer fortsatt. Det blir for unøyaktig å gå ut med allerede nå, sier Henningsen.

De endelige tallene i klubben presenteres først på generalforsamlingen til AS på nyåret.

Den store spenningen knyttes til om Viking nå faktisk har klart å styre inn til svarte tall i 2019 – til tross for et år uten betydelige spillersalg.

Det var i utgangspunktet budsjettert for 3,5 millioner i salg.

Mer fra Dagsavisen