Sport

De er ligaens mest effektive, men det ene navnet overrasker nok de fleste i Stavanger

De scorer på «alt» og topper statistikken over effektivitet i Get-ligaen. Navnet på den ene av de to spillerne som møtes til snikskytterduell i DNB Arena torsdag kveld vil nok likevel overraske mange her i byen.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

At David Morley er den spilleren med høyest scoringsprosent per skudd i Get-ligaen – av dem som har spilt fast – overrasker de færreste.

28,8 prosent av skuddforsøkene hans har funnet veien til nettmaskene i år.

Langt mer overraskende er det at Jonas Djupvik Løvlie er den som følger tettest med 28,6 prosent. Angriperen, som faktisk satt ved siden av Morley i Oilers-garderoben i fjor, har fått en voldsom opptur etter overgangen til Storhamar med 17 poeng på 20 kamper.

– Litt er sikkert tilfeldig, men det handler nok mye om tillit. Jeg spiller i situasjoner hvor jeg ikke ble benyttet i Oilers. Så er kjemien med Steffen Thoresen og Martin Rønnild god, sier Djupvik Løvlie til RA.

LES OGSÅ: Thoresen vil vurdere Kissel for Norge etter nyttår

– Har ikke blitt bedre

At David Morley topper statistikken over effektivitet overrasker ingen. Han er også suveren poengkonge i ligaen.

– Det er lett å se hvilke kvaliteter som bor i ham. David skal passes ekstra på i kveld. Jeg får kjøre over ham et par ganger, sier Løvlie.

Selv har David Morley ingen problemer med å forklare hvorfor han er mer effektiv enn noensinne i år.

– Det handler definitivt ikke om at jeg er blitt en bedre avslutter, men at jeg får mye klarere sjanser. Flere ganger har jeg bare hatt igjen å sette pucken i åpent nett, sier Morley – og fortsetter:

– At jeg får slike klare sjanser handler selvsagt om kjemien mellom Trettenes, Kissel og meg. I fjor var det ingen klar førsterekke. Det ble skiftet en del. Nå har vi en hvor alle tre både er avsluttere og playmakere på samme tid. Det tror jeg gjør oss veldig uforutsigbare og vanskelige å spille mot.

For der han selv i størst grad skulle spille opp Stephan Vigier i fjor kan han variere nå.

– Når det er sagt scorer jeg mål på en helt annen måte enn Dan Kissel. Han er mye mer en naturlig målscorer, sier Morley – som aldri har vært i nærheten av tall som i år.

LES OGSÅ: 14 utvisningsminutter og to mål – Tommy er tilbake

Enorm viktighet

Når Oilers tar imot Storhamar torsdag kveld er det nummer én mot nummer to som møtes – slik de fleste spådde før sesongen.

Samtidig er nok forutsetningene helt andre enn ventet.

Med seier har Oilers luke på 14 (!) poeng og en kamp mindre spilt. Tap vil gjøre at det lever igjen med åtte poengs forskjell.

– Det er ikke til å stikke under en stol at denne kampen er ekstremt viktig for oss. Nå kommer vi også til DNB Arena med en helt annen selvtillit enn sist, sier Djupvik Løvlie.

Oilers-trener Todd Bjorkstrand leser selvsagt tabellen. Han ser hva som kan skje, men mener muligheten for en stor pute blir helt feil motivasjon.

– Nummer én mot nummer to. Det bør holde i massevis, slår Bjorkstrand fast.

Oilers sliter med skader på Markus Vikingstad, Markus Søberg og Greg Mauldin til oppgjøret.

LES OGSÅ: Slik forklarer eieren hvorfor Oilers dominerer som aldri før

Mer fra Dagsavisen